Rīta Panorāma

Intervija ar Ilzi Viņķeli

Rīta Panorāma

Intervija ar Martu Kristiānu Kalniņu, Kārli Auzānu, Andri Dzeni, Emīlu Zilbertu un Armandu Treilihu

Intervija ar Alisi Haijimu, Erlendu Zagorski, Kitiju Blūmi un Paulu Saiji

Japāniete Alise Haijima izdod savu otro singlu «Es meklēju» 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Alisi Haijimu plašāka auditorija iepazina Latvijas “X Faktora” otrajā sezonā, kur māksliniece izcēlās ar košu koptēlu. 2018 .gadā debitējusi uz “Cabaret O!” lielās skatuves un izdevusi savu pirmo triloģijas singlu “Krāsas | 色”. Triloģija tiek turpināta ar otro singlu un video “Es meklēju |探”, vēstīja mūziķes pārstāvji.

Alise Haijima ir koša un talantīga jaunā māksliniece, kas ikdienā Rīgas Tehniskajā universitātē apgūst datorsistēmas un informācijas tehnoloģijas. Paralēli augstskolai Alise ir pieprasīta japāņu un angļu valodas tulks, kā arī iecelta par galveno lokālo koordinatori Japānas nacionālajai televīzijai. Ik pa brīdim vada arī tūrisma projektus, piemēram, maijā Alise ceļos uz Japānu, lai būtu vienas tūristu grupas vadītāja.

Tā kā Alises ikdienā joprojām aktīva ir japāņu valoda, tad viņa uzskata, ka caur savām dziesmām jāmēģina mācīt latviešiem japāņu valodu un hieroglifus, tieši tāpēc visām Alises dziesmām klāt tiek likti hieroglifi. Arī jaunā dziesma “Es meklēju”, kas ir triloģijas otrā dziesma, tiek prezentēta kopā ar hieroglifu: 探.

Jaunā dziesma Alisei radusies kā iedvesma brīdī, ka pati māksliniece nespēja saprast savu virzienu dzīvē, ikdienā, mūzikas industrijā. Šovā un pēc šova nebija skaidrības, kā veiksmīgi veidot mākslinieces tēlu – viņa bija apmaldījusies. Apmaldījusies un atnākusi pie atziņas: “Kamēr es nebūšu sevi atradusi, nekas  veiksmīgi netiks izdarīts vai panākts!” Māksliniece sevi ir atradusi un ar šo dziesmu vēlas sniegt vēstījumu visiem jaunajiem māksliniekiem atrast un nepazaudēt sevi, jo bez tā sava “es” nekur tālu netikt, lai kāds arī būtu talants vai spējas. 

Runājot par nākotni, Alise ir mērķtiecīga: “Es vēlos izdot albumu, tūrēt pa Latvijas pilsētām, uzstāties Japānā kādā pasākumā un apstaigāt Japānu kopā ar savu menedžerīti Vivitu. Sākt ar Latviju, tad iekarot Japānu un Eiropu!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti