Rīta Panorāma

Intervija ar airBaltic izpilddirektoru Martinu Gausu

Rīta Panorāma

"Urbānā filozofija" Karīnē Paronjancas gleznās

Intervija ar dziedātāju KATŌ

Ja tu patīc sev, tev nav ko zaudēt – Katō «Supernovā» startē ar dziesmu «Promises»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dziedātāja Katō konkursā "Supernova" piedalās ar dziesmu "Promises". Kā mūziķe pastāstīja LTV raidījumā "Rīta Panorāma", "dziesma ir par ļoti vienkāršu, bet ārkārtīgi sarežģītu tēmu – par patikšanu pašam sev. Kādam varbūt tas ir grūtāk, kādam tas ir vieglāk, bet ja tu patīc pats sev, tad tu vari doties uz priekšu un tev principā nav ko zaudēt."

Dziedātāja Katō debitēja 2019. gada februārī, izdodot singlu "Es gāju par tālu". Viņas pirmais mazalbums "Ko mani putni ēd" saņēma nomināciju "Gada debija" mūzikas ierakstu gada balvā "Zelta mikrofons 2020".  2020. gadu Katō pavadījusi, radoši attīstot savu muzikālo rokrakstu un vizuālo tēlu. 2021. gadā sadarbībā ar mūziķi ZeBrene tika izdots albums un tā vadošais singls "Es tā jūtos". Dziedātāja savu mūziku raksturo kā indie-pop, tās radīšanai viņa iedvesmojas no savas pieredzes un novērojumiem.

Vaicāta, kas ir Eirovīzijas dziesmas maģiskā sastāvdaļa, lai aizķertu gan žūriju, gan skatītājus un paliktu atmiņā, Katō atzina: "Grūti teikt, jo, manuprāt, katru gadu tas ir bijis kaut kas cits, kas aizķer. Vienu reizi tas ir dziedātājs, kurš stāv viens pats [uz skatuves] un viņam nekas nav apkārt, un tad ir troļļi un monstri, tad kārtīgs roks. Grūti teikt.

Tā ir liela daļa veiksmes un tas, kā tajā dienā sastājas zvaigznes."

"Supernova 2022"

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā (pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti