Rīta Panorāma

Lavrovs brīdina Rietumvalstis nepretendēt uz Arktiku

Rīta Panorāma

Spānija piederošajā Seutā ielauzušies tūkstošiem migranti

Izžuvušajā Arāla jūrā norit mūzikas festivāls

Izžuvušajā Arāla jūrā norit mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūzikas festivālā Uzbekistānā pievērš uzmanību vides problēmām, kuras radušās cilvēku ietekmes rezultātā. “Stihijas festivāls” norit vietā, kur agrāk atradās Arāla jūra.

Sarūsējuši, pamesti kuģi ir sirreāls skats tuksnesī. Tie veido "Stihijas festivāla" fonu. Neauglīgajā apkaimē tagad parādījusies telšu pilsētiņa, kur apmetušies elektroniskās mūzikas pasākuma apmeklētāji. Bet mērķis nav tikai izklaide. Organizatori vēlas pievērst uzmanību ekoloģiskajai katastrofai, kuras rezultātā izžuva Arāla jūra.

Uzbekistānas Tūrisma un sporta ministrijas pārstāvis Jorabeks Abdulrakhmanovs skaidro: “Šāda veida pasākumi, pirmkārt, ir mārketings. Mārketinga faktors ir tāds, ka cilvēku interesi virza mūzika.

Mūzika kalpo kā tilts starp cilvēkiem un ekoloģiju.

Daudzi cilvēki, kas nāk uz festivālu, ierodas ne tikai mūzikas dēļ, bet arī lai redzētu, kur atrodas šī vieta, kāda ir šī vieta un kāda ekoloģiskā katastrofa šeit notika.”

Šī vieta kādreiz atradās zem ūdens. Arāla jūras sarukšana un izžūšana skaidrojama ar cilvēku saimniecisko darbību, lielākoties ūdens novadīšanu lauksaimniecības zemju apūdeņošanai. Tagad Āzijas ceturtā lielākā ezera vietā atrodas mūzikas skatuve. Festivāls notiek kopš 2017. gada, un tas piesaista mūziķus no visas pasaules. Deju starplaikos organizatori cer, ka festivāla apmeklētāji pārdomās cilvēku izraisīto ekoloģisko katastrofu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti