Rīta Panorāma

Intervija ar NMPD direktori Lieni Cipuli

Rīta Panorāma

Ko bērni vēlas saņemt Ziemassvētkos?

Maskavā grandioza Ziemassvētku eglīšu izstāde

Izstādē Maskavā Ziemassvētku eglītes izrotātas par godu pasaules slavenākajām pilsētām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Tā kā Covid-19 izplatības dēļ vēl joprojām ceļošana ir ierobežota, Krievijas galvaspilsētā Maskavā iedzīvotājiem sagādāta īpaša eglīšu izstāde. Tajā katrs koks izdekorēts tā, lai reprezentētu kādu citu pasaules pilsētu.

Sarkanā krāsā rotāts koks, dekorēts Mulenrūžas tēmā, simbolizē Parīzi. Ar makaronu formām rotāta eglīte, kas veltīta kādam Itālijas kūrortam. Savukārt lietussargi un tramvaji rotā Lisabonas tematisko koku. Tas viss ir daļa no Maskavas projekta "Dizaineru Ziemassvētku eglīšu galerija". Eglītes veidojuši krievu dizaineri, mūziķi, aktieri un baletdejotāji, katram iedvesmai atvēlot konkrētu pilsētu. Šeit atrodama Vīne, Ņujorka, Pekina un Maskava. Zelta "Oskara" statuetes sveic Holivudu, savukārt ar pūcēm un burtiem rotāts koks attēlo Harija Potera pasauli.

Dizaineru Ziemassvētku eglīšu galerijas radošais direktors Artjoms Krivda pastāstīja: "Piecpadsmit slaveni cilvēki no Maskavas izgatavoja neticami skaistas Ziemassvētku egles, kas veltītas pasaules slavenākajām un lielākajām pilsētām. Tā kā mūsu pilsoņi nevar ceļot, viņiem ir unikāla iespēja atbraukt un apskatīt Ziemassvētku egles, kas rotātas dažādu pilsētu tematikā."

Plašāka festivāla “Ceļojums uz Ziemassvētkiem” ietvaros visā pilsētā izveidotas 27 vietas, no kurām katra pārstāv dažādu valstu sezonālās Jaungada un Ziemassvētku tradīcijas. Ir 20 Ziemassvētku tirdziņi, 21 karuselis, sporta aktivitātes, brīvdabas kērlinga sacensības un 18 bezmaksas slidotavas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti