Kultūrdeva

"Kultūrdeva"

Kultūrdeva

Kultūrdeva

Izstāde "Madernieka stils" dziedātājas Martas Grigales acīm

Izstāde «Madernieka stils» dziedātājas Martas Grigales acīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dziedātājai Martai Grigalei nule kā iznācis debijas albums "Lietas, kas notiek manā galvā", bet kas noticis Latvijas dizaina pamatlicēja, gleznotāja, interjerista un pedagoga, arī mākslas kritiķa Jūlija Madernieka galvā (1870-1955) var tikai minēt.

Randiņš ar Kristīni

Kristīne Komarovska LTV "Kultūrdevā" uz neordināru tikšanos aicina dažādu nozaru pārstāvjus, apmeklējot aktuālas kultūrvietas un pasākumus.

Vērienīgā izstāde “Madernieka stils”, kas veltīta mākslinieka Jūlija Madernieka 150. gadskārtai un piedāvā iepazīt Madernieka ornamentus, projektētās mēbeles, kā arī lietišķās grafikas paraugus, līdz 28. februārim skatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Par iespēju papētīt šo personību un izzināt viņa ieguldījumu un nozīmi Latvijas dizainā dziedātāja Marta Grigale ir priecīga, secinot: “Šis vārds tomēr ir tāds, kas būtu jāzina.”

No kreisās: Kristīne Komarovska un Marta Grigale
No kreisās: Kristīne Komarovska un Marta Grigale

Mūziķe par Madernieku iepriekš nebija neko zinājusi. “Diemžēl tās mūsu zināšanas aprobežojas ar to, ko iemāca skolā un tur nevar visu paspēt," atzīmē Grigale.

Aplūkojot Madernieka interjera priekšmetus, Grigale atzīst, ka ir grūti visās nozarēs atšķirt, kur ir kāda masu produkcija, bet kur īpašs dizains – tam vajadzīga vērīga acs.

Marta Grigale iesaka noteikti apmeklēt šo izstādi arī citiem un atklāt skaistās un bieži vien apslēptās vēstures lapaspuses.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti