Izsludināta Mākslas akadēmijas karnevāla «Utopija. Distopija» programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

7. februārī no pulksten 21.00 līdz rīta gaismai jau 82. reizi norisināsies leģendām apvītais Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) karnevāls. Šogad ikviens pasākuma apmeklētājs aicināts ieskatīties nākotnes pasaulēs, medijus informē LMA pārstāvji.

Pulksten 21.00 ar īpašu performanci karnevālu atklās Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas studenti. Dažādu mākslas formu mijiedarbībā darbosies 8 skatuves un radošās darbnīcas, padarot karnevālu par trīsstāvīgu performances organismu līdz rīta gaismai.

Uz galvenās skatuves “Distopia” karnevāla viesus iesildīs “Pisang Ambon” un “Inokentijs Mārpls”, bet pēc pusnakts ar jaudu un enerģiju dalīsies “Triānas parks”, “Ozols”, “Tesa”, kā arī Latvijā pazīstamas DRAG karalienes.

Uz “K2 heartbeats” skatuves ar pēdējo sirdspukstu skaņām spēlēsies DJ Toms, Rolands Če un Xantikvariāts, “Gas of Latvia”, DJ Enkurs, “91kidz” un DJ Mosix.

Trešā stāva skatuvi “Audze” pieskandinās “Blue Jean Serenade, “Vēstnieks”, “JUUK” un citi. Savukārt uz skatuves “Utopia” būs iespēja mijiedarbības ceļus meklēt kopā ar tādām grupām kā “EMBARK”, “Effekts”, “Rahu the Fool”, “Avots”. Elektroniskā mūzika būs sastopama uz skatuvēm “Bright future” un “Dark elektro”.

Nākamības pasaules iestājeksāmenu konsultāciju Dzejas katedrā sniegs Latvijas jaunie dzejnieki – Aivars Madris, Artis Ostups, Marija Luīze Meļķe, Raimonds Ķirķis un citi –, bet par labu atmosfēru rūpēsies grupa “Alejas”. Īsi pēc pusnakts katedrā sāksies iesvētību balle, kurā dzejas lasījumus papildinās viņu pašu izvēlētas muzikālas melodijas.

Latvijas mākslas akadēmijas karnevāla organizatori, kā katru gadu, sadarbosies ar citām mākslas augstskolām. Džeza ritmus visas nakts garumā nodrošinās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti, bet ar performancēm apmeklētājus pārsteigs Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas studenti. Performanču buduārā "Patvērums" ikviens būs laipni aicināts kļūt par daļu no biodeju performances. Garīgo piedzīvojumu meklētājiem būs iespēja ielūkoties mistiskajā utopijas Patvērumā, kur vakara gaitā, savienojoties ar orākula pareģojumiem, varēs baudīt tējas ceremoniju un gremdēties etniskā transa mūzikā un neopsihodēliskās noskaņās. “Kino portālā” karnevāla nogurdinātie varēs atvilkt elpu no pasākuma burzmas, baudot tehniskā jaunrades nama “2 Annas” sagatavoto filmu programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti