Izdod Latvijas armijas jubilejai veltītas pastmarkas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sagaidot Latvijas armijas simtgadi, Latvijas Pasts (LP) izdevis trīs jaunas pastmarkas, uz kurām redzama Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kaujas tehnika sauszemes, jūras un gaisa teritoriālās aizsardzības nodrošināšanai.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta Latvijas armijas dzimšanas dienā – 2019. gada 10. jūlijā – Ādažu pasta nodaļā, Gaujas ielā 11, no plkst.9 līdz 18.

Katras jaunās pastmarkas nominālvērtība ir € 0,50, un tā atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, savukārt katras atsevišķās pastmarkas tirāža sasniedz 100 000 eksemplāru. Līdz ar pastmarkām izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā.

Filatēlijas jaunumu dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja. Uz pastmarkām attēlota Nacionālo bruņoto spēku izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīna CVR (T), štāba un apgādes kuģis "Virsaitis", kā arī helikopters "Mi-17".

Latvijas armija izveidota 1919. gada 10. jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi. Dažus mēnešus vēlāk, 11. novembrī, jaunizveidotā armija atbrīvoja Rīgu no bermontiešu karaspēku.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku galvenais uzdevums ir valsts drošības interešu īstenošana, nodrošinot Latvijas Republikas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību, reģionālo un globālo stabilitāti, rūpējoties par mieru un labklājību valstī, kā arī pildot citus neparedzētus uzdevumus ārkārtējās situācijās.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti