Izdod aploksni latviešu arhitekta un Mākslas akadēmijas dibinātāja Pētera Federa piemiņai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Pasts (LP) izdevis īpašu aploksni par godu ievērojamajam latviešu arhitektam un māksliniekam Pēterim Federam (1868–1936), kurš bijis viens no Latvijas Mākslas akadēmijas dibinātājiem, Rīgas Brāļu kapu ansambļa veidotājiem un vairāku Latvijas dzelzceļa staciju projektu autoriem.

Aploksnes speciālā zīmogošana plānota 2018.gada 29.jūlijā Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā "Origo" Stacijas laukumā 2, Rīgā, no plkst.10 līdz 19.

Jaunā aploksne izdota 1000 eksemplāru tirāžā, un uz tās redzams Pētera Federa portrets, kā arī viņa projektētās Babītes dzelzceļa stacijas 1926.gada fotoattēls un stacijas projekta fragments. Aploksnes un speciālā zīmoga dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

P.Feders dzimis 1868.gada 29.jūlijā Krievijas pilsētā Kazaņā. Bijis tālaika Krievijas impērijas galvaspilsētas Sanktpēterburgas Mākslas akadēmijas īstenais loceklis un viens no Latvijas Mākslas akadēmijas dibinātājiem. Vadījis Jelgavas pilsētas pārbūves darbus, bijis Rīgas Brāļu kapu arhitektoniski telpiskās organizācijas pamatidejas autors un arhitekts.

Izcilais arhitekts radījis Asaru, Babītes, Bēnes, Dobeles, Gulbenes, Saldus un Siguldas dzelzceļa staciju pasažieru ēku projektus. Ārpus Latvijas darbojies ne tikai Sanktpēterburgā, bet arī Varšavā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti