Rīta Panorāma

ANO: Jemenā vesela paaudze riskē palikt bez izglītības

Rīta Panorāma

Apkopo renesanses laikmeta skaņumākslas mantojumu Latvijā

Itālijā nofilmēts "zemūdens tango"

Itālijā iemūžināts tango zem ūdens

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Plašu popularitāti sociālajos tīklos ieguvusi Itālijā netālu no Venēcijas uzfilmētā zemūdens tango deja. Projekta īstenotāji norādīja, ka vēlējušies piedāvāt cilvēkiem kaut ko atšķirīgu un sniegt prieku Covid-19 pandēmijas laikā.

 “Mēs filmējām divas naktis. Katru nakti bija 60 ieniršanas, bet kopā zem ūdens devāmies 120 reizes. Katra niršana ilga vienu minūti 15 sekundes vai  pusotru minūti, kura jāiztur bez elpošanas. Mēs visu izdarījām neelpojot. Ideja bija radīt kaut ko skaistu un sagādāt prieku, piedāvājot kaut ko atšķirīgu,” pavēstīja projekta vadītājs.

Zemūdens deju 3 minūšu un 14 sekunžu garajā klipā izpilda spāņu māksliniece Ariadna Hafeza. Viņa baltā blūzē un augstpapēžu kurpēs sēž uz krēsla, pamazām atdzīvojas un nodejo tango.

Projekta autori norāda, ka uzvedums tapa vienā no pasaules dziļākajiem peldbaseiniem netālu no Itālijas pilsētas Venēcijas. Filmēšana notika naktī, jo tikai tā bija iespējams nodrošināt nepieciešamo apgaismojumu. Ariadna Hafeza ir viena no retajām māksliniecēm, kas spēj strādāt zem ūdens, taču palīdzību viņai nodrošināja trīs profesionāli nirēji. Māksliniece atzina, ka ir ļoti grūti peldēt ar blūzi un kurpēm ar augstiem papēžiem. Divu dienu filmēšana prasījusi daudz enerģijas, taču rezultāts esot lielisks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti