Rīta Panorāma

Taizemē apmāca suņus Covid-19 atpazīšanai

Rīta Panorāma

Intervija ar Ilzi Šipkēvicu un VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieku Juri Jančevski

Itālijā darbu atsāk atrakciju parki

Itālijā darbu atsāk atrakciju parki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc vairāku mēnešu pauzes Itālijā darbību atsākuši atrakciju parki, kas priecē ne tikai bērnus un pusaudžus, bet arī pieaugušos. Viens no šādiem parkiem atrodas Romā, kur iespējams izdzīvot dažādu filmu ainas.

Šonedēļ vārtus vēris Romas lielākais atrakciju parks "Cinecittà World". Apmeklētājiem nācās rezervēt biļetes tiešsaistē, pie parka ieejas izmērīt temperatūru un ievērot distanci, dezinficēt rokas, atrodoties atrakciju parkā. Darbinieki apgalvo, ka ir ļoti priecīgi atsākt darbu.

"Romas filmu tematiskais parks ir bijis slēgts pēdējos 15 mēnešus. Pagājušajā vasarā mēs bijām atvērti vien pāris mēnešus. Tagad bijām slēgti kopš rudens.

Tagad norit Romas lielākā atrakciju parka filmu parka atvēršana, un mēs par to esam ļoti priecīgi. Tāpat atveram arī otru vietu, kuru sauc "Romas pasaule". Tas veltīts senajiem romiešiem," stāstīja "Cinecitta World" izpilddirektors Stefano Čigarini.

Parkā atrodamas atrakcijas, kas ļauj iejusties dažādās slavenās filmās. Un to novērtē arī teātra un kino studenti.

"Atmosfēra un kinematogrāfiskā sajūta, ko šeit varat piedzīvot, man vienmēr bijusi ļoti saistoša. Es uzskatu, ka šī atklāšana ir pirmie soļi brīvības virzienā," teica students Stefano Pikolo.

"Dezinfekcijas un sanitārie līdzekļi atrodas pie ieejas visām atrakcijām parkā. Organizatori arī liek valkāt sejas masku un ievērot sociālo distanci. Es domāju, ka viņiem viss izdevies diezgan labi," vērtēja students Mario Frančesko Durano.

Pēc dažādiem ierobežojumiem, kurus Itālijā ieviesa 2020. gada martā, tagad valsts beidzot atsāk atgriešanos normālā ikdienā. Vairāk nekā 43 miljoni no aptuveni 60 miljoniem Itālijas iedzīvotāju saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu, un saslimstības rādītāji krītas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti