Iluzionisti Pecolli Rīgā vēlas atvērt iluzionisma teātri un muzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bijušā kinoteātra “Liesma” telpās iluzionisti Dace un Enriko Pecolli vēlas atvērt brīnumu muzeju un burvju triku teātri, medijus informē komunikāciju aģentūras "Luka" pārstāve Inese Lukaševska. Teātrī mākslinieki plāno uzstāties paši un rīkot citu pasaulē atzītu iluzionistu izrādes.

Lai realizētu ieceri, mākslinieki ir uzsākuši pūļa finansējuma kampaņu. Vienlaikus mākslinieki uzsver, ka interesenti tiks gaidīti arī uz palīgdarbiem un teātra atjaunošanu: "Mērķis ir radīt teātri, kurā ne tikai atdzīvotos labākās iluzionisma tradīcijas, bet vienlaikus radīt kultūras un mākslas telpu, kuru katrs Latvijas iedzīvotājs uztvertu kā savu.

Plānots, ka 530 kvadrātmetrus plašajās telpās divos stāvos atradīsies Iluzionisma teātris ar 300 sēdvietām, kā arī burvju triku veikals, burvju triku klubs, kurā notiks triku un teātra apmācības – semināri, lekcijas, darbnīcas, kā arī brīnumu muzejs. Iluzonisti Dace un Enriko Pecolli stāsta, ka šī iecere ir viņu 20 gadus lolots sapnis, kurš šobrīd ir apstājies.

"Diemžēl koronavīrusa dēļ bijām spiesti pārtraukt mūsu Amerikas viesizrādes. Attiecīgi negūstot līdzekļus, kurus bijām plānojuši novirzīt teātra izveidē. Tomēr tas nemazina mūsu vēlmi piepildīt daudzu cilvēku sapni panākt, ka Rīgā ir vēl viena brīnišķīga kultūras un mākslas telpa, kas piesaistītu tūristus un interesentus visa gada garumā," stāsta Dace Pecolli.

Iecere paredz, ka muzeja pamata ekspozīcijā būs skatāmi Pecolli 20 gadus krātā burvju skatuves mākslas priekšmetu, atribūtikas, plakātu un interaktīvo ilūziju objektu kolekcija, kurā senākie eksponāti ir saglabāti pat no 18. gadsimta sākuma.

Ekspozīcijā plānots iekļaut arī antīkus priekšmetus, kuri ir iegūti privātajā kolekcijā dažādās mākslas atribūtikas izsolēs, antikvariātos un iepērkot oriģinālus rekvizītus no slavenu iluzionistu pēctečiem pasaulē un Latvijā.

Izstādes nozīmīga sadaļa būtu veltīta arī izglītojošajiem materiāliem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti