Eirovīzija

"Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss". Fināls. Tiešraide no Turīnas

Eirovīzija

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss. Pirmais pusfināls

Eirovīzija. Citi Zēni

Iesildies Eirovīzijai ar raidījumu par grupu «Citi zēni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

10. maijā pulksten 21.10 pirmo Eirovīzijas vakaru LTV iesāk ar raidījumu "Eirovīzija. Citi zēni". Pirms Eirovīzijas grupa devās īpašā promo koncerttūrē pa vairākām Eiropas valstīm, sniedzot priekšnesumus Londonā, Telavivā, Amsterdamā, Barselonā un Madridē. LTV filmēšanas komanda pievienojās grupai uz vienu no šiem koncertiem – raidījumā būs iespēja tuvāk iepazīt "Citus zēnus", kuri nepilnu divu gadu laikā sevi nopietni pieteikuši Latvijas popkultūrā.

Kas ir "Citi zēni"? Vairāk par grupu lasi šeit.

Kādas ir Latvijas izredzes Eirovīzijā un kurām valstīm prognozē lielākos panākumus? Lasi šeit.

Uzreiz pēc iepazīšanās ar "Citiem zēniem" pulksten 22.00 tiešraidē no Turīnas gaidāms Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls. Dziesma "Eat Your Salad" izskanēs otrā. Pirmajā pusfinālā ar Latviju sacentīsies Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Balsot varēs gan visas valstis, kas tajā piedalās, – arī Latvija, gan "lielā piecinieka" pārstāvji Itālija un Francija.

KONTEKSTS:

2022. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Itālijā, Turīnā. Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad".

Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Pirmajā pusfinālā balsos arī divas no "Lielā piecinieka" valstīm – Itālija un Francija.

Otrajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, sacentīsies Austrālijas, Azerbaidžānas, Kipras, Somijas, Gruzijas, Izraēlas, Maltas, Sanmarīno, Serbijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas pārstāvji, bet balsos – arī "Lielā piecinieka" valstis Vācija, Spānija un Apvienotā Karaliste.

Eirovīzijas fināls notiks 14. maijā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eirovīzijas organizatori lieguši Krievijai piedalīties šī gada konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti