Ielīgošanas pasākumi Rīgā – ko redzēt un piedzīvot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar skanīgām ielīgošanas dziesmām, dančiem, rotaļām, vainagu pīšanu un siera siešanu Rīgas apkaimēs notiks vairāk nekā 15 Jāņu ielīgošanas pasākumi, tostarp Zāļu tirgus 22. jūnijā Doma laukumā, savukārt Līgo vakarā pašvaldība aicina līgot Mežaparka Zaļajā teātrī un Dzegužkalnā, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

16. jūnijā ar folkloras kopu priekšnesumiem, vainagu vīšanu un saulgriežu dančiem un rotaļām svētku sajūta tiks radīta Brasas apkaimē, kā arī kultūrpunktā "Strops" Čiekurkalnā, Ziedoņdārzā un Lucavsalas atpūtas parkā.

18. jūnijā ielīgotāji tiks gaidīti kultūrtelpā "Strops" Ziepniekkalnā, pie kultūras un tautas mākslas centra "Ritums", kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā un pie kultūras un atpūtas centra "Imanta".

Vasaras saulgriežos – 21. jūnijā – pa dienu kultūras centra "Mazā ģilde" dārzā un Rātslaukumā muzicēs orķestris "Rīga". Vakarā VEF Kultūras pils vestibilā un āra teritorijā norisināsies ielīgošanas pasākums "Lai skanēja vara bungas, lai uzšķīla uguntiņu", piedaloties folkloras kopai "Teikas muzikanti", ielīgošanas kamerorķestrim un grupai "Pulsa efekts". Pasākuma kulminācijā pie VEF Kultūras pils tiks aizdegts ugunskurs, pievienojot mūzikas pulsējošajam un aktīvajam ritmam arī uguns mēļu mainīgo ņirboņu. Gaidāmas arī radošās darbnīcas.

22. jūnijā pēc divu gadu pārtraukuma rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt Doma laukumu, kur tradicionālajā "Zāļu tirgū" varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru izstrādājumus, lauksaimniecības produktus, Jāņu zāles un vainagus, kā arī baudīt tematisku kultūras programmu.

Divi vērienīgākie pasākumi galvaspilsētā gaidāmi 23. jūnijā no pulksten 20.00, kur Mežaparka Zaļajā teātrī notiks "Rīgas zaļumballe" ar dažādu mākslinieku piedalīšanos, bet Dzegužkalnā notiks Līgo vakara un Jāņu nakts svinības.

Pasākumus organizē Rīgas pašvaldība, un tie ir daļa no kopējās ielīgošanas un Jāņu programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem un biedrībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti