Iedegta Ziemassvētku egle pie pasaulslavenā Rokfellera centra Ņujorkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ņujorkā decembra sākumā tika iedegta Ziemassvētku egle, kas atrodas pie pasaulslavenā Rokfellera centra. Tā ir īpaša vieta, kura attēlota neskaitāmās filmās un kur ik gadu pulcējas tūkstošiem cilvēku.

Rokfellera centrs ik gadu pulcē tūkstošiem cilvēku ne tikai no ASV, bet visas pasaules. Šogad gan viss ir citādi. Ņemot vērā ierobežojumus, cilvēku ir krietni mazāk, visiem jāvalkā maskas un jāietur distance.

Šogad 23 metrus augstā egle atvesta no Ņujorkas štata vidienes. Tās iedegšanas ceremonija tika pārraidīta tiešraidē lielākajā daļā televīzijas kanālu, bet klātienē pulcēšanās bija liegta. Iedegšanas ceremoniju televīzijā papildināja arī ierakstīti vēstījumi no tādām amerikāņu zvaigznēm kā Kellija Klārksone un Dolija Pārtone.

Egli būs iespējams apskatīt klātienē līdz janvārim, bet ne no slavenā laukuma, kas atrodas ap koku. Tā vietā Manhetenas centra blokos no abām pusēm būs noteiktas īpašas apskates zonas.

Uz apskati jāpiesakās un jāsagaida apstiprinājums īsziņā. Vienam apmeklētājam rezervētas piecas minūtes.

Šādu lēmumu pieņēma pilsētas vadība, ņemot vērā, ka Ņujorkas štatā inficēto skaits ik dienu pieaug par aptuveni deviņiem tūkstošiem.

Pirmo reizi Rokfellera centra darbinieki egli uzstādīja 1931. gadā. Par ikgadēju tradīciju tās iedegšana kļuva kopš 1933. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti