Kultūrdeva

Kultūrdeva

Kultūrdeva

"Kultūrdeva"

Kultūrdevas eksperts Sigurds Siliņš iesaka gaismas kultūrpastaigu un Irānas konferenci

Idejas pastaigām un vakaram mājās. Iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Televīzijas “Rīta Panorāmas” vadītājs Sigurds Siliņš savā kultūras notikumu apskatā iesaka ķert pēdējo iespēju noskatīties par pērnās sezonas “Gada notikumu digitālajā vidē” atzīto izrādi un atklāt gaismas instalācijas Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā.

“Irānas konference”

Pandēmijas laikā ir svarīgi palikt mājās, taču tiešsaistē ir vērojami daudz un dažādi kultūras notikumi. Vēl svētdien, 20. novembrī, pēdējo dienu iespējams noskatīties Ivana Viripajeva lugu “Irānas konference”. Lugu iestudējis režisors Elmārs Seņkovs, un izrādē piedalās brīnišķīgs aktieru ansamblis. Aizvadītajā “Spēlmaņu naktī” lugas iestudējums saņēma balvu kategorijā “Gada notikums digitālajā vidē”. Tā kā izmantojiet iespēju, jo izrāde noteikti liks aizdomāties.

Botāniskā dārza miers

Vēl šajā laikā noteikti ieteiktu doties āra pastaigās. Piemēram, gar jūru vai mežu, vai arī Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā. Tur var gūt mieru, enerģiju un spēku, kā arī šobrīd tur ir gaismu instalācijas pastaigu takā "Ziemas gaismas dārzs", ko var baudīt ne tikai pašā dārzā, bet arī attālināti. Tas šobrīd ir tiešām svarīgi, tā kā dodamies tur.

KONTEKSTS:

Covid-19 izplatība par spīti novembrī izsludinātajai ārkārtējai situācijai nemazinās, tāpēc valdība pagarināja ārkārtējās situācijas termiņu līdz 11. janvārim, ieviešot arī jaunus drošības pasākumus.

Līdz 21. decembrim muzeji, tiem radniecīgas mākslas darbu eksponēšanas vietas un bibliotēkas darbu var turpināt kā līdz šim, strikti ievērojot visas epidemioloģiskās prasības. Pārējās kultūrvietas ir slēgtas.

Laikā no 21. decembra līdz 11. janvārim būs slēgtas visas kultūrvietas, bet turpinās darboties muzeju brīvdabas teritorijas, kurās būs jānodrošina cilvēku vienvirziena kustību, jānovērš cilvēku plūsmu sastapšanās un jānodrošina vismaz 2 metru distancēšanās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti