Kultūras ziņas

Lielās piektdienas koncerts Pēterbaznīcā

Kultūras ziņas

Ēkas Elizabetes ielā 2 nākotne neskaidra

Gada NeDarbs. Lieldienu dārzs un instalācijas

Idejas mākslas baudīšanai brīvā dabā Lieldienu noskaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daudzas pašvaldības un kultūras iestādes ir parūpējušās par iespēju Lieldienu brīvdienās baudīt mākslu. Tā, piemēram, Bulduru Izstāžu nams virtuālajā vidē atklājis gadskārtējo izstādi “Gada NeDarbs”, pie Rīgas kultūras un atpūtas centra “Imanta” atklāta interaktīva vides instalācija, bet kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā izvietoti multimediāli mākslas objekti.

Bulduru Izstāžu nama rīkotā gadskārtējā izstāde-akcija-loterija “Gada NeDarbs 2020” šogad norisinās digitāli un ir apskatāma izstāžu nama “Facebook” vietnē. Pērnajā gadā sastrādātās palaidnības, nejaušības, tehniskas kļūmes, kas asprātīgi atspoguļotas dažādu žanru mākslas darbos, šogad iesnieguši vairāk nekā sešdesmit autori. Vairāk nekā simt darbu ekspozīcijā apskatāms arī Bulduru bibliotēkas un lasītāju “kopnedarbs” – bibliotēkas grāmatās aizmirsto personīgo mantu kolekcija.

“Ja agrāk mēs to grāmatiņu, kā saņēmām, tā uzreiz atvērām un apskatījām un, ja kas iekšā, tā uzreiz atdevām saimniekam. Bet šoreiz trīs dienas karantīna dara savu un grāmatas tik ļoti rokā turēt nedrīkstam. Un tāpēc arī tas viss paliek,” skaidro Bulduru bibliotēkas vecākā bibliotekāre Ineta Melne.

Izmēģināt radīt mākslas darbus pašiem no šodienas iespējams pie Rīgas kultūras un atpūtas centra “Imanta”. Vides instalācijā “Lieldienu dārzs” izkārtotas grafiķes Gitas Strazdiņas-Dzintaras apgleznotas olas. Daļa zīmējumu – pavasara ziedi un laiski guļoši kaķi – ir nepabeigti. Tos papildināt pēc savas gaumes aicināti apmeklētāji.

Māksliniece Gita Strazdiņa-Dzintara rosina: “Katru dienu, sākot no šodienas līdz 11. aprīlim, var atnākt uz Imantas Kultūras centru, paņemt šādu komplektiņu ar instrukciju, kur var atrast, kuras ir tās olas, kuras domātas priekš iedzīvotājiem, lai varētu tās izkrāsot vai papildināt ar ko radošu.”

Uz radošām nodarbēm un multimediālu mākslas objektu apskati  Lieldienu brīvdienās apmeklētājus aicina kultūras pils “Ziemeļblāzma”. Tās skatu torņa pelēko fasādi grezno liela izmēra košas olas, kā arī Lieldienu zaķu un cāļu figūras. Savukārt torņa foajē skatlogā aplūkojama mākslinieces Rasmas Isajevas, gaismu mākslinieka Kristapa Kalnieša un režisora Kārļa Anitena instalācija “Diena garāka par nakti”. Tās veidošanā izmantotas 365 īstas vistu olas.

Kultūras pils “Ziemeļblāzma” pārstāve Rūta Rotbaha aicina: “Lieldienu laikā dienas kļūst garākas par naktīm. 365 olas – un lielākā daļa ir baltas, un mazākā daļa ir melnas. Jūsu uzdevums ir izskaitīt, vai tiešām izskaitījuši un novietojuši visas 365 olas.”

Savukārt pils parka rotondā iekārtota multimediāla instalācija. Skanot vēja zvaniem un arfas mūzikas skaņām, šeit var noklausīties izzinošu stāstu par rotondas kolonnu vēsturi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti