Rīta Panorāma

"Liftā un ratiņos" Kārļa Anitena monoizrāde

Rīta Panorāma

NATO un ASV atbild Krievijai par drošības garantijām

LTV konkursa "Supernova" pusfināliste Linda Rušeneice

Himna pašpietiekamībai – Lindas Rušenieces «Supernovas» dziesma «Pay My Own Bills»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Popdziedātāja Linda Rušeniece konkursā "Supernova" piedalās ar dziesmu "Pay My Own Bills". Kā mūziķe atzīmēja LTV raidījumā "Rīta Panorāma", dziesma nav par finanšu pratību, kā, iespējams, mudina domāt nosaukums, bet gan par jauna, patstāvīgāka dzīves posma sākumu.

Dziedātāja Linda Rušeniece pēdējos sešus gadus pavadījusi Nīderlandē, komponējot mūziku un apgūstot vokālo mākslu Roterdamas konservatorijā "Codarts". Bekvokālistes lomā viņa uzstājusies kopā ar grupu "Prāta vētra", Edavārdi un "Astro'n'out". Linda Rušeniece atgriezusies Latvijā, lai realizētu savu solo karjeru un veidotu pirmo albumu. Lindas Rušenieces mūzikā apvienojas R'n'B, soul un popmūzikas skanējums, bet iedvesmojas viņa no tādām māksliniecēm kā Joss Stone un Beyonce.

Linda Rušeniece atklāja, ka lēmums par dalību konkursā nebija ilgi plānots: "Man kā cilvēkam, kuram patīk visu ļoti plānot, pirms tam visu paredzēt, izdarīt ļoti rūpīgi, šis bija spontāns lēmums, pateicoties maniem draugiem, kuri ir arī dziesmas autori. Rūdolfs Ozols, Ralfs Eilands, Valters Sprūdžs mani, tā teikt, ne pierunāja, bet teica: "Nu, šogad varētu!" Es īsti nebiju tik tālu vēl domājusi. Es domāju, ka es tā lēnām – atgriežos Latvijā, tad taisīšu albumu, visu pārējo. [..] Bet tā mēs arī radījām kopā šo dziesmu. Un te nu es esmu – ļoti lieliski salikās visas zvaigznes manā labā."

Stāstot par dziesmu "Pay My Own Bills", mūziķa skaidroja, ka darbs ir "par jaunu sākumu, par jaunu dzīves posmu, kas ir patstāvīgāks, pašpietiekamāks. Par pagātnes atstāšanu pagātnē – sliktās lietas atstājam pagātnē un ejam uz priekšu ar paceltu galvu.

Tas "pay my own bills" ir vairāk tāds kā pašpārliecinātības solis."

"Supernova 2022"

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Eirovīzijas pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā. Latvijas pārstāvis uzstāsies pirmajā pusfinālā – 10. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti