Rīta Panorāma

Arī Igaunija plāno atteikties no Covidpases

Rīta Panorāma

Saeimai jābeidz strādāt attālināti

LTV konkursa "Supernova" pusfinālisti grupa "The Coco’nuts"

Grupa «The Coco'nuts» savā «Supernovas» dziesmā uzdod «lielo dzīves jautājumu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Grupas "The Coco'nuts" mūziķi atklāj, ka dziesma "In And Out of the Dark" radās pirms idejas piedalīties "Supernovā": "Mūzika radās pirmā, nevis viņa tika radīta kaut kam. Šeit viņa ir tāda, kāda viņa ir, tāda, kādi esam mēs."

Vaicāti par dziesmas vēstījumu, mūziķi LTV "Rīta Panorāmā" skaidro: "Par to, ko tad mēs izvēlamies darīt ar šo dzīvi pēc kaut kādiem pārdzīvojumiem, notikumiem vai vienkārši pēc ieradumiem, kas mums ir izveidojušies dzīvē, – vai mēs tos izvēlamies mainīt vai izvēlamies sevi attīstīt un augt, vai atgriezties pie kaut kā, ko mēs jau zinām, kur jūtamies ērti, bet ne vienmēr tas ir produktīvi. Ir tas jautājums – kā un vai? Lielais dzīves jautājums."

"The Coco'nuts" nebaida tas, ka viņi var atšķirties no ierastā Eirovīzijas "formāta": "Ja mēs esam pusfinālā, tas jau liecina par to, ka tas varbūt nemaz nav "tik cits formāts". Tas varbūt ir tieši tas formāts, kas ir vajadzīgs. [..] Nekad nevar zināt – vienu gadu uzvar tas, citu gadu – tas. Vienkārši jāiet ar savu pārliecību par to, kas tu esi. Un, ja tu esi patiess, tad jau noticēs." 

Grupai konkurss "Supernova" ir lieliska iespēja uzstāties kopā ar citiem brīnišķīgiem Latvijas māksliniekiem. 

Grupu "The Coco'nuts" 2012. gadā izveidoja Marija Valmiera (balss), Pēteris Narubins (ģitāra) un Artūrs Strautmanis (bungas), vēlāk tai pievienojās Toms Valmiers (bass), Monta Kurme (balss) un Benijs Zeltkalis (saksofons). 2014. gadā grupa izdevusi minialbumu "Appetizer" 2016. gadā – studijas albumu "Amid Opposites", 2018. gadā – otro studijas albumu "No Other Way Out". 2019. gada novembrī grupa pārstāvēja Latviju Ķīnas–Centrālās un Austrumeiropas (CAE) Mūzikas nedēļā Čendu, Ķīnā. Pašlaik notiek darbs pie grupas trešā studijas albuma.

"Supernova 2022"

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Eirovīzijas pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā. Latvijas pārstāvis uzstāsies pirmajā pusfinālā – 10. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti