Rīta Panorāma

"Vārds" – pirmizrāde Valmieras teātra "Kurtuvē"

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Supernovas pusfinālisti – grupa "Inspo" ar dziesmu "Sway"

Grupa «Inspo» konkursā «Supernova» iedrošinās: Ir «okei» justies vājam un lūgt palīdzību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Grupa "Inspo" šī gada Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernovas" konkursa pusfinālā iekļuvusi ar dziesmu "Sway". Kā mūziķi pastāstīja LTV raidījumā "Rīta Panorāma", darbs vēsta par mentālajām problēmām un vēlas iedrošināt klausītāju, ka ir normāli reizēm justies vājam un lūgt palīdzību.

Grupa "Inspo" konkursā "Supernova" debitēja pērn, un mūziķi atzīst, ka šī pieredze noteikti noderēs, kāpjot uz skatuves šogad. Vaicāti, vai zina, kā šogad plāno pakāpties augstāk par iepriekšējā gadā iegūto 8. vietu, mūziķi neslēpa: "Ar labāku šovu. Ar lielāku drošības sajūtu uz skatuves. Ar enerģiskāku dziesmu. Un spožāku apģērbu."

"Šogad dziesma vēsta par mentālajām problēmām. Teksts cenšas iedrošināt cilvēkus, ka tas ir nekas, ka tu reizēm jūties vājš, ka tas ir okei justies vājam un lūgt palīdzību, un arī pieņemt palīdzību," pastāstīja mūziķe Nadīna Stirniniece. Un mūziķis Aivars Lietaunieks piebilda: "Nav nekāds noslēpums, ka arī mūsu grupā esam saskārušies ar tādām problēmām. Mums ir zināma pieredze, kā ar to tikt galā. Dažreiz palīdz viens cilvēks. Dažreiz tu pats zini. Lielākoties visi jau zini paši sevī, kas jāizdara. Tās atbildes sevī jāatrod."

Grupu "Inspo" 2020. gadā izveidoja Aivars Lietaunieks, pēc dažu singlu izdošanas 2021. gadā Aivaram pievienojās Nadīna Stirniniece, un tika ierakstīts pirmais EP "Space Between". Ar dziesmu "A Happy Place" grupa debitēja 2022. gada konkursā "Supernova", fināla balsojumā iegūstot 8. vietu. 2022. gadā grupa aktīvi koncertēja un izdeva albumu "Duality", kas ietver arī dziesmas latviešu valodā un sadarbības ar Latvijā populāriem māksliniekiem – grupu "Sub Scriptum" un Undīni Balodi – grupas "The Sound Poets" čellisti.

"Supernovu" arī šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks. Pusfinālā skatītājiem būs iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē pirmoreiz novērtēt dziesmu izpildījumu, savukārt finālā – izvēlēties konkursa uzvarētāju. Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma – labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Visas pusfināla dziesmas vienkopus klausāmas konkursa mājaslapā.

"Supernovas" pusfināls notiks 4. februārī pulksten 21.10 LTV1 un REplay.lv.

Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursa "Supernova" uzvarētājs iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā. Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti