Grāmata, izstāde un izrāde – trīs kultūras ierosmes iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Raidījumu cikla “Teātris.zip” vadītājs Ojārs Rubenis kultūras notikumu izlasē šai nedēļai iesaka pievērsties nopietnākai literatūrai, doties apskatīt izstādi galerijas skatlogos un noskatīties jaunāko no “Teātris.zip” piedāvājuma.

“Sapiensi. Cilvēces īsā vēsture”

Šajā laikā, kad visiem mums ir pietiekami daudz laika iesaku pievērsties nopietnākai literatūrai. Viena no tām ir Juvāla Noasa Harari grāmata “Sapiensi: cilvēces īsā vēsture”. Grāmata, kura patiesībā liek jums uzdot sev un citiem jautājumus, piemēram, vai tūkstošgadēm ritot cilvēki kļūst laimīgāki? Un vēl, un vēl… Nopietna literatūra, ko atzinīgi novērtējuši tādi cilvēki kā Marks Zakerbergs – “Facebook” dibinātājs un daudzi citi. Internetā šo grāmatu varat pasūtīt, manuprāt, visās Latvijas grāmatnīcās.

“Woof, Woof”

Mans otrais ieteikums ir doties uz Tērbatas ielu, un tur galerijā “Alma” jūs varat skatlogos skatīties brīnišķīgo Kristiānas Dimiteres izstādi, neieejot iekšā. Izstāde saucās “Woof, Woof”, un tā ir par Dimiteres mīļajiem trīs suņiem, kuriem viņa ir varējusi uzticēties un kurus reizēm novērtē augstāk par dažu labu cilvēku.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Teātris.zip”

Trešais ieteikums, protams, ir mans mīļotais “Teātris.zip”. 30. janvārī pulksten 12.15 LTV1 ēterā būs skatāma Liepājas teātra izrāde “Liepāja – Latvijas galvaspilsēta”. Bet vietnē Replay.lv tā būs pieejama arī nedēļu pēc tam, savukārt savas zināšanas par šajā raidījumu ciklā skatāmajām izrādēm iespējams pārbaudīt "Teātra guru akadēmijā".

Izrāde “Liepāja – Latvijas galvaspilsēta”
Izrāde “Liepāja – Latvijas galvaspilsēta”

Ja gadījumā jūs neapmierina neviens no šiem trīs pieteikumiem, tad dodieties svaigā gaisā, slēpojiet un priecājieties par dzīvi!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti