Rīta Panorāma

Divkāršojies patvēruma pieteikumu skaits ES

Rīta Panorāma

Telefonintervja ar Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Inetu Ziemeli

Izskanējis Glastonberijas populārās mūzikas festivāls

Glastonberijas festivāls pēc diviem pandēmijas gadiem pulcē vairāk nekā 200 tūkstoš apmeklētāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lielbritānijā nedēļas nogalē pēc divu gadu pārtraukuma noticis tradicionālais Glastonberijas festivāls. Tajā uz skatuves kāpa daudzas populārās mūzikas mega zvaigznes, tai skaitā Billija Ailiša, Pols Makartnijs, Daiena Rosa un Kendriks Lamārs.

20 gadus vecā Bilija Ailiša piektdienas vakarā uzstājās uz galvenās skatuves un kļuva par jaunāko mākslinieci, kurai piešķirts šāds gods. Dziedātāja izpildīja savas pazīstamākās dziesmas, tai skaitā "Happier Than Ever" un "Bad Guy".

Īpašu klausītāju un mūzikas apskatnieku uzmanību izpelnījās arī Makartnijs, un viens no iemesliem tam bija viņa pirms nedēļas nosvinētā 80 gadu jubileja. Eksbītls izpildīja 36 dziesmas, un uz skatuves viņam piebiedrojās ne mazāk populāri viesi – grupas "Foo Fighters" līderis Deivs Grols un amerikāņu dziesminieks Brūss Springstīns.

Glastonberija sen vairs nav tikai mūzikas festivāls, un pasākumam ir arī sociāla ievirze. Tāpēc neizbrīna, ka skatītājus uzrunāja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš aicināja izplatīt patiesību par Krievijas iebrukumu un palīdzēt ukraiņiem, kuri kara dēļ spiesti pamest savas mājas.

Festivālu kopumā apmeklēja vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku. Daudzi ir vienisprātis, ka tas iezīmē atgriešanos pie ierastās dzīves pēc Covid-19 pandēmijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti