Galvaspilsētas svētkos grāmatizdevēji aicina pastaigā iepazīt Rīgu un tās vērtības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ikgadējos Rīgas Svētkos 15. augustā Latvijas Grāmatizdevēju asociācija aicina rīdziniekus un pilsētas viesus piedalīties pastaigā “Kultūras kanona vērtības Rīgā”.

Latvijas Grāmatizdevēju asociācijā informēja, ka pastaigā kopā ar ekskursijas vadītāju dalībnieki aplūkos labi zināmas Rīgas vietas no pavisam cita skatupunkta. Katrā pieturā dalībnieki ne tikai uzzinās kultūrvēsturiskus faktus, bet arī tiks iepazīstināti ar kādu grāmatu, aktīvi līdzdarbojoties, atbildot uz vadītāja jautājumiem vai veicot kādu uzdevumu.

Pastaiga paredzēta gan ģimenēm ar bērniem, gan citiem interesentiem, un tā rosina uzzināt ko jaunu par Rīgas vēsturi, Latvijas Nacionālās bibliotēkas dārgumiem un Latvijas kultūras kanonu.

Rīgas Svētku laikā 15. un 16. augustā Vērmanes parka apmeklētājus priecēs arī “Grāmatu iela”, kur būs sastopami Latvijas aktīvākie izdevēji ar savām jaunākajām grāmatām. Covid-19 drošības noteikumi pavasara mēnešos liedza izdevējiem rīkot grāmatu atvēršanas svētkus, tādēļ “Grāmatu iela” būs iespēja iepazīt jaunākās grāmatas.

Ekskursijas notiks 15. augustā pulksten 12.00; 13.00; 15.00; 16.00, katras ilgums ir pusotra stunda.

 Lai ievērotu drošības prasības, dalībniekiem jāpiesakās ekskursijai līdz 13. augustam, rakstot uz e-pastu [email protected].

Pasākuma organizatori aicina izvērtēt savu veselības stāvokli pirms apmeklēt kādu no pasākumiem, kā arī atgādina, ka pasākumos jāievēro droša distanci no citiem apmeklētājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti