Gadsimta garāko līgodziesmu noslēgs sadziedāšanās zibakcija Teterovska vadībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 21. jūnijā, kad atzīmējam vasaras saulgriežus, Latvijas Radio 2 ēterā skanēs Gadsimta garākā līgodziesma. To noslēgs vērienīga koru un dažādu mūzikas apvienību sadziedāšanās Rīgā, Doma laukumā, kuras laikā virsdiriģenta Inta Teterovska vadībā izskanēs latviešu līgo dziesmas un izcilu komponistu skaņdarbi, informē Latvijas Radio.   

Jau no saullēkta plkst. 4.29 projektu ieskandinās latviešu tautas mūzikas grupa "Tautumeitas". Dienas laikā tiešsaistē dziedāšanai pieslēgsies 40 kori un folkloras kopas no dažādiem Latvijas novadiem, Eiropas valstīm, Amerikas un Kanādas. Savukārt vakarā plkst. 22 līgodziesma atgriezīsies Rīgā, Doma laukumā, aicinot ikvienu piedalīties Saulrieta sadziedāšanās zibakcijā kopā ar diriģentu Intu Teterovski un grupu "ElektroFolk". 

Saulrieta sadziedāšanās virsdiriģents Ints Teterovskis norāda: "Tas būs lielisks darba nedēļas noslēgums un veids, kā saņemt īstas līgošanas emocijas.

Pieskandināsim ne vien Rīgu, bet arī visu Latviju ar Latvijas Radio 2 ētera palīdzību un kopā plkst. 22.22 sagaidīsim gada garākās dienas saulrietu pašā Rīgas sirdī!" 

Zibakcijā plānots daudzbalsīgi dziedāt divas kora dziesmas – Uģa Prauliņa "Kas dziedāja Jāņu nakti" un Emila Melngaiļa “Jāņuvakaru”. Tāpat repertuārā iekļautas skaistākās līgo dziesmas, "Pie Dieviņa gari galdi" un jaudīgā vīru dziesma "Es izjāju prūšu zemi".

Gadsimta garākā līgodziesma vienas dienas laikā nodrošina tiešsaistes pieslēgšanos 40 dažādām Latvijas un pasaules vietām – kori un folkloras kopas no Latvijas, Kanādas, ASV, Francijas, Austrijas un Luksemburgas dziedās skaistākās līgotnes no savas pilsētas vai novada skaistākajām vietām. Projekta īstenošanā iesaistīti vairāk nekā 25 Latvijas Radio žurnālisti, ētera personības un reģionālie korespondenti. No saullēkta līdz saulrietam tiks nobraukti vairāk nekā 2500 kilometri, lai klātienē ar mūsdienu tehnoloģiju starpniecību pārraidītu muzikālo kolektīvu dziedāšanu. Visas līgotnes un dziedātāju sveicieni būs dzirdami Latvijas Radio 2 ēterā, atrodami portālā LSM.lv, kā arī Latvijas Radio 2 "Facebook" un "Instagram" kontos. 

Gadsimta garākā līgodziesma 2023

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti