FOTO: «Sansusī» otrā diena – no rīta rosmes līdz kompozīcijai dīķī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

14. augustā aizvadīta festivāla “Sansusī” otrā diena, informēja organizatori.

Diena sākās ar rīta rosmi, tai sekoja režisores Lienes Šmukstes izrādes “Ūdens ceļš” pirmizrāde bērniem.

Spraigā kautiņu nakts netraucēja vijolniecei Magdalēnai Gekai kopā ar pianistu Kišinu Nagai (Japāna) apvienībā “Duo Jalef” piedāvāt klausītājiem Bēla Bartoka vijoļsonātes.

Dienas vidu piepildīja ģimeņu, kuras piedalījās spēlē "Sastoņi", kustība pa visu festivāla teritoriju.

Četrus pirmatskaņojumus klausītājiem piedāvāja “Trio tresensus”, kurā muzicē Līga Griķe – kokle, Aigars Raumanis – saksofons, Uģis Upenieks – sitaminstrumenti. Uz dažiem skaņdarbiem pievienojās diriģents Artūrs Oskars Mitrevics.

Pirmo reizi festivālā skanēja ceturtdaļtoņu džezs Austrijas apvienības “DSilton” (Georg Vogel, David Dornig, Valentin Duit) izpildījumā, kuri spēlēja uz speciāliem instrumentiem – jaunradītas 31 toņa klaviatūras, sauktas par klavitonu, bungu komplekta un jaunas sistēmas astoņstīgu elektriskās ģitāras ar oktāvas dalījumu 31 tonī.

Savu pirmizrādi festivālā piedzīvoja radošās apvienības – komponista Platona Buravicka, baritona Armanda Siliņa, analogo projektoru un filmas meistares Lāsmas Bērtules, horeogrāfes Madaras Luīzes Muzikantes un režisora Klāva Meļļa – izrāde bērniem un pārējiem “Savādi cilvēki stāv ļoti savādi” ar Daniila Harmsa dzeju, kuru latviskojis Kārlis Vērdiņš.

Festivāla teritorijas centrā ar dalībnieku palīdzību tika uzstutēts liels ekrāns, ierīkojot dabas kinozāli, lai skatītos filmu, kuru nesauca vēl vārdā.

Ap pusnakti bāros notika pirmais starptautiskais kautiņš starp lietuvieti Augustinas Rakauskas un latvieti Māri Rozenfeldu. Atelpas brīdis bija Agates Kristas ziņā.

20 minūšu diskotēku vadīja DJ Nieris, savukārt naktsputni baudīja pianista Ēvalda Lazareviča priekšnesumu.

Rītausmu uzbūra klavesīniste Gerda Jerjomenko un traversflautiste Maija Kļaviņa.

Ārpus festivāla teritorijas varēja apmeklēt Austrāliešu mākslinieku apvienības "LAAP" radīto projektu "Kompozīcijas peldbaseinam", kas notika dīķī un bija baudāms peldēšanas laikā ar zemūdens audio austiņām. Kā arī Reiņa Lodziņa audiālo izstādi pamestā angārā. Vēl varēja piedzīvot autoru "Weekly Impossible" veidoto interaktīvo nakts instalāciju pļautā labības "Maldugunis".

KONTEKSTS:

Šogad jau astoto reizi festivāls “Sansusī” notiks klātienē – no 13. līdz 15. augustam rezidenču centrā “Susēja” Aknīstē. Šogad uzsvars likts uz koncertiem. Programmā – pirmo reizi festivālā ceturtdaļtoņu džezs, tāpat arī cita instrumentālā mūzika un vokālā kamermūzika, ierastie kautiņi bāros un 20 minūšu diskotēka, kā arī instalācijas ārpus teritorijas un teātra izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti