FOTO: Rīgā durvis vērs iluzionisma teātris un muzejs «Mystero»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

7. novembrī Pārdaugavā, bijušā kinoteātra “Liesma” telpās, iluzionisti Dace un Enriko Pecolli atvērs iluzionisma teātri un muzeju “Mystero”, informē “Mystero” pārstāvji.

Teātra atklāšanas pasākumā teatralizētā cirka izrādē "Brīnumdari" savu burvju mākslu demonstrēs pasaulē atzīti mākslinieki no Beļģijas, Itālijas un citām valstīm.

Plānots, ka 530 kvadrātmetrus plašajās telpās, kuras ir aprīkotas ar gaismas, apskaņošanas un video sistēmām, divos stāvos atradīsies iluzionisma teātris ar 300 sēdvietām, kā arī burvju triku klubs, kurā notiks triku un teātra apmācības – semināri, lekcijas, darbnīcas, kā arī brīnumu muzejs.

No 14. novembra iluzionisma teātrī un muzejā “Mystero” būs pieejamas interaktīvas mazo grupu ekskursijas, kā arī nedēļas nogalēs darbosies burvju triku veikals. Tāpat plānots, ka jau no decembra mēneša teātrī notiks Pecolli ģimenes Ziemassvētku iluzionisma programma "Brīnums Tu". Savukārt 2021. gada otrajā pusē savu darbu uzsāks iluzionisma skola. Tāpat telpas būs piemērotas arī privātajiem un korporatīvajiem pasākumiem.

Dace Pecolli uzsver – lai arī plāni nākotnei ir grandiozi, šobrīd visi spēki tiek ieguldīti teātra atklāšanas programmā, tāpēc ir īpašs prieks paziņot, ka par godu šim notikumam Latvijā ieradīsies vairāki pasaulē atzīti iluzionisti, kurus būs vienkopus iespēja baudīt teatralizētā cirka izrādē "Brīnumdari".

"Savu dalību teātra atklāšanas pasākumā ir apstiprinājis iluzionists Ārons Krovs (Aaron Crow) no Beļģijas, kurš ir pasaulē viens no atzītākajiem un populārākajiem iluzionistiem savas oriģinalitātes un augstās meistarības dēļ. Viņš ir piedalījies neskaitāmos televīzijas projektos un uzstājies uz prestižākajām skatuvēm pasaulē. Tāpat pasākumā uzstāsies Itālijas iluzionisma ansamblis "Disguido", kā arī daudzi citi mākslinieki," stāsta Dace Pecolli.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds un Itālijas vēstniecība. Savukārt teātra tapšanā savu atbalstu ir snieguši gandrīz 600 cilvēki no visas pasaules, sniedzot finansiālu ieguldījumu un palīdzot ar materiāliem vai remontdarbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti