Panorāma

Rīga svin svētkus

Panorāma

Padomju daudzdzīvokļu māju tehniskais stāvoklis - nezināms

"Skārda bungu tūre" noslēdzas grandiozi

FOTO: «Prāta vētra» noslēdz tūri pārsteigumu pilnā koncertā Mežaparkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pulcējot 60 000 klausītāju, "Prāta vētra" piektdien, 17.augustā, noslēdza savu "Skārda bungu tūri". Organizatori atklāja, ka tas ir bijis apmeklētākais koncerts grupas vēsturē.

Koncertā skanēja gan jaunās dziesmas no albuma "Par to zēnu, kas sit skārda bungas", gan arī tādas klausītāju jau iemīļotas dziesmas kā "Spogulīt, Spogulīt" un "Lidmašīnas".

Īpašais koncerta viesis, kura vārdu organizatori paturēja noslēpumā līdz pēdējam brīdim, bija maestro Raimonds Pauls.  "Prāta vētras" līderis Renārs Kaupers stāstīja, ka bijis uz skatuves ar Paulu vairākas reizes un abi runājuši, ka maestro varētu uzspēlēt arī ar "Prāta vētru".

Skatītāju ovāciju pavadīts, Pauls kopā ar grupu izpildīja dziesmu no Jāņa Streiča filmas "Likteņdzirnas" - "Virši zied". Kaupers atgādināja, ka ir kāda grupas dziesma, kurā mūziķi iedvesmojušies no Paula - proti, "Lidmašīnas".

Vērienīgajā koncertā skaņu papildināja dažādi video fragmenti, gaismu efekti un uguņošana. "Prāta vētra" kāpa uz skatuves ar kolēģiem Ingaru Viļumu, Povelu Olsonu, Magnusu Nīlsonu, Denisu Paškeviču, Nelliju Bubujancu, Arstarulsmirus, Marinu Kravet, "Prāta vētras" gospeļkori, kā arī grupu "Musiqq". Programmu milzīgajos ekrānos papildināja "PapaChi" un Kaspara Rogas radītās videografikas.

"Prāta vētru" iesildīja latviešu grupa "Sudden Lights" un zviedru grupa "The Royal Concept".

Šovasar ar "Skārda bungu tūri" grupa viesojusies arī Jelgavā, Valmierā, Ventspilī un Daugavpilī, kopā visos koncertos pulcējot vairāk nekā 125 tūkstošus skatītāju.

Rudenī "Prāta vētrai" plānoti koncerti Viļņā, Tallinā, Minskā, Kijevā, Sanktpēterburgā un Maskavā, bet gada izskaņā arī Adelaidē, Austrālijā. Nākamais grupas koncerts Latvijā paredzēts nākamajā vasarā Liepājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti