FOTO: No laikmetīgās mākslas līdz klasiskajai mūzikai – «Lielajā dzintarā» aizvadīta krāšņa nedēļas nogale

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” piedzīvoti divi krāšņi notikumi — piektdien, 9. jūlijā, tika atklāta vēju pilsētas mākslinieku — Ievas Rubezes, Egona Peršēvica, Raida Kalniņa un Ulda Rubeža — veidotā kopizstāde “Jūrā pie Liepājas pazudis cilvēks”, bet sestdien, 10. jūlijā, aizvadīts soprāna Ingas Kalnas un pianistes Diānas Ketleres albuma “Das Rosenband” prezentācijas koncerts, informēja koncertzāles pārstāvji.

“Jūrā pie Liepājas pazudis cilvēks” ir četru Liepājas skarto un iedvesmoto mākslinieku veidota izstāde, kas tapusi, domājot par jūras un cilvēces mijiedarbību, un skatītājiem piedāvā dažādas laikmetīgās mākslas formas. Izstādi veido grafiskā mākslinieka Ulda Rubeža veidotās gleznas, instalāciju mākslinieces Ievas Rubezes veidotais lielformāta multimediju darbs “Ceturtais vilnis”, mākslinieka Raida Kalniņa veidotā glezna “Pianista gals” un instalācija “Zvejnieka sapnis”, kā arī tēlnieka Egona Peršēvica radītie lielformāta tēli “Jūrasmātes nolaupīšana” un “Teika par Karostas nāriņu”.

Laikmetīgās mākslas izstāde būs skatāma ik dienu koncertzāles darba laikā līdz 12. septembrim.

Savukārt sestdien, 10. jūlijā, Liepājas koncertnamā notika no gada sākuma pārceltā Ingas Kalnas un Diānas Ketleres albuma "Das Rosenband" (“Rožu vija”) prezentācija. Soprāns Inga Kalna šo programmu raksturo ar vārdiem — muzikālais jūgendstils. Albums "Das Rosenband" ar Riharda Štrausa un latviešu klasiķu Jāņa Mediņa un Alfrēda Kalniņa dziesmu izlasi nāca klajā šī gada sākumā un jau ir izpelnījies starptautisku atzinību, tai skaitā nomināciju prestižajai “Opus Klassik” balvai. Albums 2020. gada vasarā ieskaņots Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” ierakstu studijā, Nacionālās ierakstu kompānijas “Skani’’ paspārnē.

Koncerta pirmajā daļā klausītāji atminējās "Das Rosenband" ierakstā dzirdētos skaņdarbus, bet otrajā daļā apmeklētājiem bija īpaša iespēja dzirdēt ieskatu Ingas Kalnas un Diānas Ketleres jaunajā projektā ar Žana Sibēliusa, Nikolaja Rimska-Korsakova un Sergeja Rahmaņinova skaņdarbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti