FOTO: Laternu festivāls Lietuvā pārsteidz ar unikālām gaismas kompozīcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar unikālām un ar rokām gatavotām trīsdesmit gaismu laternu kompozīcijām apmeklētājus šogad pārsteidz festivāls “Lielās Ķīnas laternas: Visuma zīmes”, kas vēl līdz 5.janvārim norisināsies Pakrojas muižā, Lietuvā, medijus informē organizatori.

Divdesmit mākslinieku komanda trīs nedēļu garumā strādāja pie kompozīciju izveides un laternu konstrukcijām un to uzstādīšanas, pēc mākslinieku priekšrakstiem, kuri šī gada festivāla eksponātus gatavoja Ķīnā. Laternas uzstādītas, izmantojot 16 000 metru ķīniešu zīda, vairāk nekā 10 00 spuldzīšu, kurām strāvas padevi nodrošina 6km garš elektrības kabelis un viss šis festivāls ceļojis sešos jūras konteineros no Ķīnas. 

Gadsimtiem senā gaismas festivāla tradīcija guva plašu apmeklētāju atzinību pagājušajā gadā, tāpēc šogad festivāla rīkotāji Pakrojas muižā iekārtojuši vēl grandiozāku gaismas skulptūru parku, piedāvājot arī teātra šovus, izklaidi visai ģimenei, austrumu garšas un tradicionālu Ziemassvētku tirdziņu.

Festivāls “Lielās Ķīnas laternas” pirmo reizi Lietuvā, Pakrojas muižā, norisinājās pagājušajā gadā, kad festivālu apmeklēja ne tikai tūkstošiem cilvēku no visas Baltijas, bet arī citu valstu tūristi. Festivāls atzīts par apmeklējuma ziņā vienu no visveiksmīgākajiem aizvadītā gada festivāliem Lietuvā un 2018. gadā ieguva Lietuvas tūrisma "Oskaru" kā visveiksmīgākais tūrisma produkts.

Ķīnas laternu festivāla pirmsākumi meklējami pirms vairāk nekā 2000 gadu. Ar šiem svētkiem ķīnieši atzīmē Jaungada svinību pēdējo dienu. Laika gaitā no laternām sāka izgatavot krāsainus, interesanta un sarežģīta dizaina objektus, un šādi festivāli kļuva populāri arī citviet pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti