Rīta Panorāma

Suņa skološanas ābece: Ārā bez pavadas

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Vladislavu Mironovu

Ķīnā notiek krāšņais Harbinas festivāls

FOTO: Ķīnā notiek Harbinas ledus festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Laikā, kad Latvijā sniegota ziema vēl kavējas, Ķīnas pilsētā Harbinā sācies ikgadējais ledus festivāls, kā arī citi pasākumi, kas ļauj izbaudīt Ķīnas ziemeļu sniegoto burvību. Šogad tur organizētas pat masveida kāzas.

Kā katru gadu, iezīmējot jauno gadu un gatavojoties ķīniešu Jaungada svinībām, Ķīnas pilsēta Harbina iemirdzas visā krāšņumā. Pilsēta organizē īstus ziemas svētkus gan saviem iedzīvotājiem, gan apmeklētājiem, kuru skaits ar katru gadu kļūst arvien kuplāks.

Cilvēkus jau 36. gadu priecē iespaidīgas ledus skulptūras, kuras radījuši mākslinieki no visdažādākajām Ķīnas provincēm.

Un tiem, kas vēlas īpaši ekstrēmas izjūtas, šogad Harbinā arī bija iespēja piedalīties peldēšanas sacensībās stindzinoši saltajā ūdenī. Pasākuma dalībnieki gan par aukstumu nesūdzējās un šo nodarbi iesaka arī citiem.

Taču daudziem Harbinas ziemas festivāla apmeklētājiem šis gads paliks atmiņā nevis ar ledainajām peldēm, bet gan ar ko īpašu. Mīnus desmit grādos baltajā sniegā visā krāšņumā šogad mirdzēja vairāk nekā 40 mirdzoši baltas kāzu kleitas. Šie pāri izvēlējušies mīt gredzenus īstas ziemas pasakas noskaņās. Daži no pāriem šeit ieradušies, lai kāzas nosvinētu vēlreiz, taču pirmo reizi – ar skaistu ceremoniju:

Līgava Vana Šurona stāsta: “Kādreiz bija daudz smagāki laiki. Nebija viegli nopelnīt kāzu kleitai. Dzīve bija grūta un arī plašas kāzas nevarēja sarīkot. Tāpēc es esmu īpaši pateicīga  par šo mirkli!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti