FOTO: Jeruzalemē «Carousel» gūst neaprakstāmus iespaidus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmdien, 13. maijā, grupai "Carousel" bija brīvdiena no Eirovīzijas mēģinājumiem un tās ietvaros Latvijas delegācija paviesojās Jeruzalemē. 

"Šī noteikti bija karstākā mūsu Eirovīzijas piedzīvojuma diena līdz šim. Lielisks ceļojums uz zemi, par kuru sākotnēji bija cits priekšstats. Saule centās mūs nogurdināt, bet pietiekams ūdens daudzums un laba kompānija tai to neļāva. Ekskursija uz Jeruzalemi bija ļoti interesanta, un tā sajūta un apziņa, ka atrodies šeit, ir vienkārši neaprakstāma," stāsta "Carousel" ģitārists Mārcis Vasiļevskis. Viņš ir sajūsmināts arī par ēdienu. 

"Un kāds Izraēlā ir ēdiens! Veģetāriešu (un es ticu, ka ne tikai veģetāriešu) paradīze! Vispār Izraēlā ar virtuvi viss ir pat ļoti kārtībā," saka Mārcis. Viņš un grupas soliste ir veģetārieši.

"Mēs izbaudām Izraēlu un tās viesmīlīgos ļaudis. Uzņemšana ir ļoti silta, un par mums rūpējas. Laiks ir fantastisks! Dzīvojam viesnīcā, kas ir netālu no jūras, un brīvajos brīžos dodamies turp atpūsties," stāsta "Carousel" soliste Sabīne Žuga ​​​​​​.​

Arī grupas bundzinieks Mareks Logins redz Jeruzalemi kā lielisku piedzīvojumu.

"Lielām acīm redzēt vietas, kas celtas un radītas tūkstošiem gadu atpakaļ, redzēt kultūru miksli, kas dzīvo vienuviet. Ar sirdi just zemes garīgo un vēsturisko bagātību, kas neatstāj vienaldzīgu. Tāds iespaids ir manī, esot Jeruzalemē vien pusi dienas," saka Mareks. 

Savukārt bekvokāliste Zane Biķe-Slišāne saka, ka Jeruzaleme apgāza viņas priekšstatus par šo vietu. 

"Protams, gribētos aizslēgt Jeruzalemes vārtus un palikt šajā svētajā vietā - bez svešiniekiem, bez trokšņiem un čalām. Bet pat cauri lielajām cilvēku masām es paņēmu savā sirdī to, ko šī vieta man dāvāja, un atstāju savu sirdi un lūgšanu daļiņu pie Raudu mūra. Neaptverams skaistums un grandiozitāte," saka Zane. Viņa gan atklāja, ka Jeruzalemē ļoti sailgojusies pēc mājām... 

Latvijas uznāciens otrajā pusfinālā gaidāms ceturtdien

Grupa “Carousel” rīt, 15. maijā, piedalīsies divos otrā pusfināla ģenerālmēģinājumos, no kuriem otro vērtēs starptautiska žūrija, tādējādi veidojot pusi no dziesmas “That Night” vērtējuma. 

Eirovīzijas otrais pusfināls ar Latvijas pārstāvju piedalīšanos LTV1 būs skatāms 16. maijā pulksten 22.00. Latvija uz skatuves kāps kā piektā un konkurēs ar Armēniju, Īriju, Moldovu, Šveici, Rumāniju, Dāniju, Zviedriju, Austriju, Horvātiju, Maltu, Lietuvu, Krieviju, Albāniju, Norvēģiju, Nīderlandi, Ziemeļmaķedoniju un Azerbaidžānu. Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks sestdien, 18. maijā. 

Latvijas delegācijas gaitām Izraēlā var sekot līdzi Latvijas Televīzijas un konkursa “Supernova” sociālo tīklu kontos, kā arī tiešsaistes dienasgrāmatā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti