FOTO: Jelgavniekiem zelta un sudraba medaļas ledus mākslas čempionātā ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaules ledus mākslas čempionātā ASV, Aļaskā, Jelgavas tēlnieku komanda ieguvusi Latvijai zelta un sudraba godalgas, informēja Jelgavas pašvaldībā.

Zelta medaļu Jelgavas komandai nopelnīja skulptūra "Lāču zvaigznāji", kuru veidoja Maija un Kārlis Īles, turpretim, sudrabu – Ainara Zingnika un Mintauta Buškevica "Ekvinokcija".

Kārļa un Maijas Īļu veidotā skulptūra brīdina par degošu ledu. "Lāču zvaigznāju" autori uzsvēra: "Ja arktiskais ledus turpinās kust tāpat kā tagad, vienīgā polārlāču atrašanās vieta būs debesis".

Savukārt Zingnika un Buškeivca skulptūra "Ekvinokcija" uzsver stabilitāti. Ekvinokcija ir brīdis, kad uz zemeslodes redzams precīzs tumšās un gaišās puses sadalījums un pasaule ir simetriska. Skulptūra vēsta par vēlmi redzēt pasauli līdzsvarā. Šīs skulptūras tapa sacensību kategorijā, kurā piedalījās komandās pa divi un katrai no tām sava ideja jārealizē divos ledus  blokos.

Šogad Jelgavas komanda pirmo reizi tiek pārstāvēta arī solo kategorijā – sacensībās turpina piedalīties Kārlis Īle. Sacensība pasaules labāko tēlnieku vidū ilgs līdz 3. martam.

Pasaules mākslas čempionātā ASV, Aļaskā, kategorijā "Multibloki" Jelgavas tēlnieku komanda izcīnīja sudraba godalgas ar piecus metrus augstu un septiņus metrus platu skulptūru "Cerība". Pasaules ledus mākslas čempionāts "Ice Alaska" notiek jau kopš 1990. gada un ik gadu uzņem vairāk nekā 100 tēlnieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti