FOTO: Ieskats «Muzikālās bankas» finālšova tapšanas aizkulisēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 1. februārī, pulksten 19.00 Daugavpils Olimpiskajā centrā Latvijas Radio 2 “Muzikālās bankas” finālšovā tiks noskaidrota 2019. gada vērtīgākā dziesma. Par šo titulu cīnīsies 15 popa un roka dziesmas. Izšķiroša nozīme būs finālšova tiešraides balsojumam – skatītāji un klausītāji varēs ietekmēt pusi no kopvērtējuma rezultātiem, zvanot uz balsošanas numuriem. Ceremonijas tiešraidei varēs sekot līdzi sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, Latvijas Radio 2 ēterā un LTV1. 

Šogad “Muzikālā banka” svin 20 gadu jubileju, un finālšova režisore Zane Gargažina sola koncerta skatītājiem emocionālu un kurioziem bagātu ekskursiju pa “Muzikālās bankas” vēstures gaiteņiem.

Par svētku atmosfēru rūpēsies apbalvošanas ceremonijas vadītājs Rihards Lepers, savukārt aizskatuvē skatītājus ievedīs Latvijas Radio 2 ētera personības Baiba Palkavniece, Līna Rudzone un Kaspars Mauriņš.

Visi aptaujas "Muzikālā banka 2019” finālisti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes.

Tiešraides balsojums noteiks 50% no kopvērtējuma

 “Muzikālās bankas 2019” finālšova tiešraide portālā LSM.lv, Latvijas Radio 2 un Latvijas Televīzijas 1. kanālā sāksies 1. februārī pulksten 19.00. Visas 15 fināldziesmas skanēs šova pirmajā daļā, pēc kuras sāksies izšķirošais tiešraides balsojums – skatītājiem un klausītājiem būs iespēja ietekmēt to, kura dziesma iegūs gada vērtīgākas dziesmas titulu.

Tiešraides balsojums noteikts 50% no kopvērtējuma.

Otrus 50% ir noteikuši balsotāji, kas aktīvi iesaistījās balsošanā līdz 23. janvārim, kā arī neatkarīgā mūzikas ekspertu padome, kurā piedalās komponists Jānis Lūsēns, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, ģitārists, komponists un Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzējs Kaspars Zemītis, kordiriģents Ints Teterovskis, operdziedātāja Kristīne Zadovska, mūzikas grupas ''Auļi'' un studijas ''Lauska'' vadītājs Kaspars Bārbals, dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas meistars DJ Monsta, biedrības “Latvijas Mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke, Igaunijas Raadio 2 galvenā redaktore, TV personība un mūzikas pētniece Maarja Merivoo-Parro un Lietuvas Radio LRT mūzikas žurnālists Ramūnas Zulnys.

Koncerta otrajā daļā uz “Muzikālās bankas” 20 gadu jubilejas skatuves kāps īpaši viesi – grupas “Pērkons”, “Autobuss debesīs”, “Bermudu divstūris”, ka arī mākslinieki Ralfs Eilands, VIŅA, duets ZeMe (DJ Monsta un Laima Jansone) un citi mūziķi. Īpašu pārsteigumu ar saviem domubiedriem ''Muzikālās bankas'' jubilejas gadā gatavo grupa “Very Cool People”.

Par vērienīgu šova atklāšanu rūpēsies kamerorķestris ''Daugavpils Sinfonietta'', pūšamo instrumentu orķestris “Daugava”, jauktais koris “Daugava” un iespaidīgā Latgales folkmetāla grupa “Varang Nord”.

Pateicoties Daugavpils pilsētas finansiālam atbalstam, “Muzikālās bankas” noslēguma ceremonija jau otro gadu notiks Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti