FOTO: Iepazīsti Eirovīzijas dalībniekus uz oranžā paklāja Telavivā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

12. maijā Telavivā oficiāli tika atklāts 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju šogad pārstāv LTV autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2019” uzvarētāji – grupa “Carousel”.

Eirovīzijas svinīgā atklāšanas ceremonija norisinājās Izraēlas Nacionālajā teātrī, un šogad teātra pagalmā izritinātais svēku paklājs, kura vienā pusē pulcējas mediji, bet otrā – konkursa fani, bija oranžā krāsā. Mērojot ceļu pa oranžo paklāju, konkursa dalībnieki sniedza intervijas preses pārstāvjiem, kā arī fotografējās un sniedza autogrāfus sanākušajiem faniem. Grupas “Carousel” soliste Sabīne Žuga atklāšanas pasākumā bija izvēlējusies tērpties Latvijas zīmola “Pixie Won’t Play” kleitā un kurpēs.

64. starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu ar uzrunām atklāja Telavivas mērs Rons Huldai (Ron Huldai), Eirovīzijas dziesmu konkursa atbildīgais vadītājs Jons Ūla Sands (Jon Ola Sand) un citi TV nozares profesionāļi, kas veido vienu no lielākajiem TV šoviem pasaulē. Svinības turpinājās Eirovīzijas oficiālajā klubā “Euro Club”.

2015. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss tika iekļauts Ginesa pasaules rekordu grāmatā kā visilgāk notiekošais ikgadējais TV muzikālais konkurss. Par vienu no veiksmīgākajām grupām, kas jebkad uzvarējusi konkursā, tiek uzskatīta zviedru popgrupa “ABBA”, kas uzvaras laurus plūca 1974. gadā. Savukārt visvairāk kaverversiju Eirovīzijas vēsturē pieredzējusi Domenico Mudugno dziesma “Nel Blu Di Pinto Di Blu”, kas plašāk pazīstama kā “Volare”. Šo dziesmu iedziedājuši tādi mākslinieki kā Dīns Martins (Dean Martin), Klifs Ričards (Cliff Richard), Deivids Bovijs (David Bowie) un daudzi citi.

Kad notiks Eirovīzijas pusfināli un fināls?

Eirovīzijas 1. pusfināls LTV1 būs skatāms otrdien, 14. maijā pulksten 22.00, bet 2. pusfināls ar Latvijas pārstāvju “Carousel” uzstāšanos – ceturtdien, 16. maijā pulksten 22.00. Latvija savā pusfinālā uz skatuves kāps kā piektā un konkurēs ar Armēniju, Īriju, Moldovu, Šveici, Rumāniju, Dāniju, Zviedriju, Austriju, Horvātiju, Maltu, Lietuvu, Krieviju, Albāniju, Norvēģiju, Nīderlandi, Ziemeļmaķedoniju un Azerbaidžānu.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls LTV1 tiešraidē tiks pārraidīts sestdien, 18. maijā, pulksten 22.00.

Latvijas delegācijas gaitām Izraēlā var sekot līdzi Latvijas Televīzijas un konkursa “Supernova” sociālo tīklu kontos, kā arī tiešsaistes dienasgrāmatā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti