FOTO: Ar komponistes Lindas Leimanes pirmatskaņojumu izskanējis festivāls «Sansusī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šogad jau astoto reizi festivāls “Sansusī” notika klātienē – no 13. līdz 15. augustam rezidenču centrā “Susēja” Aknīstē. Šogad uzsvars tika likts uz koncertiem – pirmo reizi festivālā skanēja ceturtdaļtoņu džezs, tāpat bija dzirdama arī cita instrumentālā mūzika un vokālā kamermūzika, notika ierastie ''kautiņi bāros'' un 20 minūšu diskotēka, kā arī instalācijas ārpus teritorijas un teātra izrādes.

Festivāla "Sansusī" noslēdzošā diena iesākās ar rīta rosmi Ērika Satī klaviermūzikas pavadījumā, vēlāk “I Patom Theatre” teatrālais piedzīvojums “Krāsainās pasakas” ar jautriem tēliem, stāstiem, dziesmām, dejām, akrobātiku un objektu teātra elementiem iejūsmināja gan mazos, gan lielos festivāla apmeklētājus.

Vokālās kamermūzikas koncertā tenora Mihaila Čulpajeva un pianista Mārtiņa Zilberta priekšnesumā skanēja Krievijas komponistu no 19. gadsimta sākuma līdz 20. gadsimta beigām radītas dziesmas, kā arī Emīla Dārziņa dziesmas “Spāniešu romance” versija krievu valodā.

Koncertā “Ērģeles un kodi” Aigars Raumanis un Alise Rancāne klausītājiem piedāvāja mūzikas programmēšanas un ērģeļu dažādos tembrus live coding jeb reāllaika programmēšanas versijā.

Šogad pēdējais koncerts tika uzticēts pianistam Rihardam Plešanovam, kura priekšnesumā, kas bija kā viens veselums un kurā skaņdarbi mijās ar dzejas intermēdijām, izskanēja arī pēdējais festivāla pirmatskaņojums – Lindas Leimanes “Via imperiale”.

Astoto festivālu “Sansusī” noslēgs nākamgad, atklājot 2022. gada festivāla norisi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti