FOTO: 22. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar rotaļu izrādēm, skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumiem un plašu kultūras programmu 8. februārī Jelgavā aizritējusi 22. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla otrā diena, medijus informē festivāla organizatori.

Festivāla pirmajā dienā, 7. februārī, tika  apbalvoti ledus skulptūru konkursa laureāti. Individuālās skulptūras kategorijā 1. vietu ieguva skulptūra “Pa pusei supervaronis” (Vadim Parkhomenko (Krievija)), 2. vietu – “Pastumjot malā šķēršļus” (Iurii Mistriukov (Krievija)), bet 3. vietu – “Turies” (Sanita Rāviņa (Latvija)).

Komandu skulptūru kategorijā triumfēja Nikolai Kokorin un Andrei Kokorin (Krievija) ar darbu “Nākotnes varoņi. Nākamā paaudze”, otro vietu ieguva Sergey Aseev(Krievija) un Artem Samoylov (Ukraina) par skulptūru “Prometejs”, bet trešo vietu – Kestutis Musteikis un Vytautas Musteikis (Lietuva) ar darbu “Džins pudelē”.

Žūrijas simpātiju balvas ieguva Iurii Mistriukov un Vladimir Mistriukov (Krievija) par skulptūru “Stīvens Hokings ceļo pa Piena Ceļu”, Ekaterina Malukhina (Somija) un Egor Kuklin (Krievija) par skulptūru “Tu esi tas, kas vēlies būt”, kā arī Agnese Rudzīte-Kirillova (Latvija) par skulptūru “Amēlija Ērlhorta” un Vadzim Bandarets (Baltkrievija) par darbu “Jarila”.

Festivāla otrās un trešās dienas rīta programma šogad ir īpaši veltīta mazākajiem svētku viesiem.

Pirmoreiz pasākuma norisei tiek izmantota jaunā brīvdabas koncertzāle “Mītava’ zem jumta. Šogad jelgavnieki un pilsētas viesi īpaši izbaudīja dažādas interaktīvās ledus foto skulptūras, ko veidojis viens no Latvijas labākajiem tēlniekiem Kārlis Īle ar komandu. Kliedējot šaubas, vai ledus Jelgavā būs visas dienas garumā, mākslinieki Ainars Zingniks un  Agnese Rudzīte-Kirillova darināja jaunus ledus mākslas darbus, ar kuriem papildināt jau esošo skulptūru rindas.

Vakara programmā uz svētku centrālās skatuves notika skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu dueļi kopā ar Sanitu Rāviņu un Agnesi Rudzīti-Kirillovu, kā arī llaša koncertprogramma kopā ar Latvijas mūziķiem – “Franco Franco”, “X Faktora 2019” zvaigznēm un “Opus Pro”. Vakara noslēgumā svētku uguņošana.

Savukārt 9. februārī gaidāma ledus supervaroņu salidojuma noslēdzošā diena.

Festivāla darba laiks no 10.00 līdz 22.00. Dienas pirmajā pusē turpināsies rotaļu izrādes bērniem un skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi. Vakarā koncertprogramma kopā ar “A-Europa”, “Ralfu Eilandu” un “Singapūras Satīnu”. Tāpat arī skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu dueļi, uguņošana un gaismas spēles.

22. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla teritorijā – Jāņa Čakstes Bulvārī, Pasta salā un Brīvdabas koncertzālē “Mītava” apskatāmi vairāk kā 40 pasaulē atzītu tēlnieku veidotas 65 ledus skulptūras.

Sakarā ar mainīgajiem laikapstākļiem, pasākumu programmā var tikt veiktas izmaiņas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti