Kultūras ziņas

Arheoloģiskie atradumi pie Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcas

Kultūras ziņas

Kultūras nozares darbs "zaļajā" režīmā

Festivāls "Positivus" nākamgad notiks Rīgā

Festivāls «Positivus» nākamgad notiks Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūzikas un mākslas festivāls "Positivus" nākamgad notiks 15. un 16. jūlijā Rīgā, Lucavsalā, preses brokastīs informēja festivāla rīkotāji.

Plānots, ka festivāls arī turpmāk norisināsies Rīgā.

"Positivus" festivāls Lucavsalā vairs nepiedāvās 24 stundu aktivitātes, kā tas bija ierasts Salacgrīvā,

bet klāt nāks daudz jaunu lietu, kas tiks atklātas pakāpeniski. Pirmie "Positivus" festivāla mākslinieki tiks izziņoti nedēļā pēc Valsts svētkiem.

Kaut arī pandēmija paralizēja koncertdzīvi visā pasaulē, pateicoties sociālajām platformām starptautisku popularitāti nostiprinājuši jauni mākslinieki. (2019. gada festivāla programmā rezonansi raisīja A$AP Rocky). Vai kādu no šiem lielajiem vārdiem varēsim dzirdēt dzīvē arī Lucavsalā, festivāla rīkotājs Ģirts Majors bija izvairīgs: "Ko pandēmija būs mainījusi, to mēs redzēsim, kad atsāksies koncertdzīve. Festivāls nevar pretendēt uz vienu superslavenāko mākslinieku. Ir ļoti svarīgi, lai visa divu dienu programma rada interesantu kopējo piedāvājumu. Festivāls nav viena mākslinieka koncerts. Tajā pašā laikā jāsaka, ka mūsu 2019. gada izziņotā programma radīja jauna līmeņa interesi, ko atspoguļoja biļešu pārdošanas rekordi līdz brīdim, kad iestājās pandēmija. Savā programmā mēģinām prezentēt pasaules populārajā mūzikā aktuālo un jauno, gan aizraujošo un kvalitatīvo – šie ir divi virzieni, kas festivālam ir vissvarīgākie. Sekojot tendencēm mēģinām programmu veidot tā, lai tā būtu interesanta pēc iespējas plašākai auditorijai."

Jautāts par biļešu cenām un izaicinājumiem, Majors sacīja:

"Tiešā veidā biļešu cenas lētākas nekļūs. Tās nekļūs arī dārgākas.

Jaunā norises vieta Rīgā, Lucavsalā, padarīs festivālu pieejamāku – atvieglos nokļūšanas un dzīvošanas izmaksas. Lielākais izaicinājums – publikas daļai, kas ir pieradusi pie festivāla norises Salacgrīvā, radīt pārliecību un sajūtu, ka šis festivāla pilsētas koncepts var būt tikpat interesants."

"Pēc vienreizējiem un neaizmirstamiem 13 gadiem Salacgrīvā, kuru laikā populārās mūzikas un mākslas festivāls "Positivus" daudzu cilvēku dzīvēs ir kļuvis par īpašu notikumu, 2022. gadā tas aizsāks jaunu ēru un turpmāk notiks Rīgā. Mūziķu saraksts, kuri līdz šim ir viesojušies "Positivus" festivālā, ir tik iespaidīgs, ka dažkārt tam pat ir grūti noticēt, un nosaukt dažus ir tikpat kā nepateikt neko. Mēs priecājamies par katru, kurš piedzīvojis kaut vienu no festivāla koncertiem, jo zinām, ka šīs atmiņas tik viegli nepazūd," pauda festivāla organizatori.

Festivāla rīkotājs Ģirts Majors par lēmumu festivālu rīkot Rīgā teic: "Jāsaka, ka par festivāla rīkošanu Rīgā mēs domājām jau daudzus gadus, bet Salacgrīva ir īpaša vieta un ieradumam ir liels spēks, un tādēļ tas nenotika agrāk. Ar katru gadu cīņa par māksliniekiem, kurus mēs vēlamies redzēt festivālā kļūst sīvāka un arī apmeklētājiem ir arvien lielākas izvēles iespējas koncertu apmeklēšanas ziņā, tādēļ mums ir jādomā, kā festivāls varētu attīstīties un turpinātu augt.

Mūsuprāt, festivāla norise Latvijas un Baltijas lielākajā pilsētā dos lielas nākotnes iespējas mūsu festivālam."  

 

"Tā ir lieliska ziņa Rīgai un mūsu pilsētas uzņēmējiem. Katrai metropolei ir nepieciešami lieli pasākumi, kas veicina tūrismu, nāk par labu pilsētas kafejnīcām, viesnīcām un tirgotājiem. Tāpat "Positivus" festivāls sniegs papildu iespēju popularizēt Rīgu pasaulē, stiprinot mūsu pilsētas tēlu aiz Latvijas robežām. Un visbeidzot – festivāla norise tieši Latvijas galvaspilsētā nozīmēs daudz neaizmirstamu un pozitīvu emociju mums visiem!" uzsver Rīgas mērs Mārtiņš Staķis ("Par!/Progresīvie").

"Positivus" ir lielākais populārās mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kurš kopš 2007. gada noticis Salacgrīvā un katru festivāla dienu pulcējis līdz pat 30 000 mūzikas mīļotāju no Latvijas un ārvalstīm.

Kā vēstīts festivāla vietnē, šobrīd notiek sarunas ar visiem māksliniekiem, kuri no 2020. un arī 2021. gadā plānotā festivāla ir gatavi piedalīties 2022. gada festivālā. Pirmie paziņojumi par 2022. gada programmu gaidāmi rudenī.

Covid-19 pandēmijas dēļ 2020. un 2021. gada vasarā festivāls "Positivus" nenotika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti