Festivāla «Positivus» dienasgrāmata: Reperu vasara, lietus un laimīgā loze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Festivāls “Positivus” Lucavsalā ir atklāts! Lietainā un siltā diena kopā pulcē dažādu paaudžu klausītājus. Programmā vislielāko atsaucību gūst hiphopa mākslinieki. Piedāvājam ieskatu pirmās dienas pievakarē.

Ceļš uz Lucavsalu no centra puses izdodas raiti – taksists pa ceļam izstāsta labāko ceļu uz festivāla teritoriju, izlaiž pieturā Lucavsalā, un tad tikai atliek sekot cilvēku plūsmai. Festivāla teritorija šķiet kompaktāka – starp skatuvēm ir mazāki attālumi nekā Salacgrīvā. Daugavas mala ir nožogota. Ik pa laikam stipri nolīst, bet klausītājiem tas netraucē. 

Satiktais reperis Edavārdi festivālu klausījās jau no diviem pēcpusdienā, viņš saka: "Noskaņu noķēru jau uzreiz! Ļoti patika Ods koncerts, manuprāt, viņš ļoti labi atklāja festivālu."

"”Prusax” atnesa nereālu enerģiju," saka reperis Abra, "Viņa koncerta laikā notika vairāki enerģiski mošpiti (enerģiska pūļa dejošana / griešanās), kuros neviens necieta, jo “Prusax” ļoti forši un atbildīgi pateica – darām to uzmanīgi! Ja cilvēki krīt, tad ceļam viņus augšā, palīdzam viņiem, kā tas arī ir jādara. Redzēju arī Zeļģi – viņam bija drum'n'bass, house bīti, kas izklausījās ļoti interesanti un eksperimentāli. Koncerta laikā tika izsistas tumbas, tāpēc atkal vajadzēja pacelt atmosfēru, bet galu galā publika vēlreiz izveidoja mošpitu. Visus repa māksliniekus ir vērts nākt klausīties!"

Festivāls "Positivus " Lucavsalā, 15.07.2022.
Festivāls "Positivus " Lucavsalā, 15.07.2022.

Mūziķis Goran Goran “Positivus” festivālu ir apmeklējis kopš pašiem pirmsākumiem, pirmajos septiņos festivālos uzstājies kā mūziķis, bet šoreiz ir LTV žurnālists. Satikts pēc “Prusax” koncerta, viņš saka: “Man tas ir interesants pārdzīvojums – redzēt, kā viss mainās. Ar sirdi saprotu, ka tas viss ir normāli. Es varu tikai apbrīnot, ka mēs esam šajā laika plūsmā. Festivālā redzēju savus vienaudžus, kuros arī bija neizpratne, bet interese, kas ir ļoti forši.

Viņi nāk un skatās, kas jauns mūzikā, nevis sūdzas, ka hiphops programmu pārņēmis.”

Festivāls "Positivus " Lucavsalā, 15.07.2022.
Festivāls "Positivus " Lucavsalā, 15.07.2022.

Saņēmām no organizatoriem ziņu, ka pirmās dienas viena no galvenajām māksliniecēm “Megan Thee Stallion” aviopilotu trūkuma dēļ šodien nevarēja ierasties Rīgā, bet laimīgā kārtā pārceļ savu uzstāšanos “Positivus” festivālā uz sestdienu, 16. jūliju. Tie festivāla apmeklētāji, kas bija iegādājušies pirmās dienas biļeti “Positivus” apmeklējumam piektdien, drīkstēs apmeklēt festivālu arī sestdien, uzrādot ap roku saglabātu piektdienas, 15. jūlija, aproci.  Kuram ir šī laimīgā loze? 

KONTEKSTS:

Šovasar pēc divu gadu pārtraukuma atkal tiek rīkots "Positivus" festivāls, kurš pirmo reizi notiek Rīga, Lucavsalā.  Divu dienu garumā sagādāta plaša mūzikas programma, kino klasika un aktivitātes koncertu starplaikos.

Uz festivāla galvenās skatuves – "LMT Stage" – uzstāsies A$AP Rocky, Megan Thee Stallion, Jamie xx, Caribou, Thundercat, SoFaygo, Bas un ansis. Uz festivāla otrās lielākās skatuves – "Lāčplēsis Stage" – varēs dzirdēt "The Avalanches" (DJ Set), "Yves Tumor & Its Band", Asaf Avidan, "Black Country, New Road", "black midi", "Gram-Of-Fun", "Sudden Lights", "Tribes of the City", Nē un Viņa. Uz "Narvesen Stage" gaidāmi pašmāju mākslinieku priekšnesumi. Plaši pārstāvēta būs hip-hop mūzika – festivālā koncertēs tādi mākslinieki kā Arturs Skutelis, Edavārdi, Prusax, rolands če, Zeļģis, Wiesulis, Ods un $ourJ. Liriskāku muzikālo sniegumu varēs dzirdēt grupas "Sigma", Chris Noah, "Muud", Būū, Elizabetes Gailes un Nova Koma izpildījumā. Festivāla izskaņā uz skatuves kāps arī šī gada Latvijas pārstāvji Eirovīzijā, grupa "Citi zēni". Šovasar festivāla apmeklētājiem būs pieejama arī jauna "Jim Beam Silent disco" zona, kur dejas iegriezīs DJ RKR, DJ Inga Jerzjukova, DJ Kārlis Zariņš, DJ Artūrs Pudāns, DJ Rudd, DJ All-viss, DJ Magnuss Eriņš, DJ Makree, DJ Anna Dumpe, DJ Rojs Rodžers, DJ Kārlis Ķilkuts, DJ Aspirīns.

"Positivus" festivāla teritorija apmeklētājiem atvērta no piektdienas, 15. jūlija, pulksten 12.00 līdz pulksten 02.00, un sestdien, 16. jūlija, no pulksten 12.00 līdz 02.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti