Rīta Panorāma

Saruna ar Tomu Brici. Siltums atkāpsies un atkal kļūs vēsāks?

Rīta Panorāma

Mūziķei Anitai Intaitei iznāk dziesma un klips "Nepieradinātā"

Augusta sākumā festivāls Laba Daba Ratniekos

Festivālā «Laba daba» šogad arī cirks, teātris un mākslas performances

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šogad "Laba daba", papildinot muzikālo programmu ar mākslas programmu, no mūzikas festivāla kļūs par mūzikas un mākslas festivālu, informē festivāla rīkotāji.

Dažādās festivāla norises vietās būs vērojamas vairāk nekā 20 laikmetīgās dejas, objektu un netradicionālo formu teātra un cirka izrādes, kā arī audio vizuālas mākslas performances, kuras pievērsīsies sociāli nozīmīgiem tematiem. "Suņa skatuve" jeb "Ratnieku" skaistais šķūnis, kas līdz šim apmeklētājus priecēja ar muzikālo programmu, pārtaps eksperimentālā teātra un kino paviljonā.

2. augustā plkst. 19 notiks dejas kamerizrāde "No miglas", kurā sintēzi ar eletronisko mūziku radīs tautiskās dejas. Latvijas Universitātes Tautas deju ansamblis ‘"Dancis" izdejos tautu dejas 21. gadsimta ASV, Brazīlijas un Islandes komponistu elektroniskās mūzikas pavadījumā. Pēc deju kamerizrādes - izrāde par etniskajām minoritātēm "Rasisma robežas", bet vakara noslēgumā teātra un dejas programmu noslēgs režisora Klāva Knuta Sukura humora izrāde "Par normālu čali", kurā aktieri Kristians Kareļins un Madars Zvagulis meklēs prieku ikdienišķās lietās.

3. augustā notiks bērnu un jauniešu eksperimentālās teātra un cirka izrādes un performances - viesosies teātra un cirka grupa "The Lady" no Izraēlas ar izrādi bērniem no trīs gadu vecuma. Bet jauniešiem aktuāla būs izrāde “Zenīts”, ko piedāvā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Mākslas programmas daļā būs iespēja redzēt arī Latvijas Kultūras koledžas un Latvijas Kultūras akadēmijas performances un izrādes, kuras pievērsīsies gan atkritumu šķirošanas problēmām, gan sevis meklējumiem un dažādām latviešu klasiķu darbu interpretācijām uz skatuves. Būs arī stāvizrādes par laukiem un par sievietēm.

3. augusta vakarā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri izspēlēs ainas no Fjodora Dostojevska psiholoģiskā romāna "Noziegums vai sods". Vakara programmā iekļauta arī laikmetīgās dejas izrāde "Rokzvaigzne", kurā dejotājas Agneses Bordjukovas izpildījumā varēs redzēt dialogu ar sevi, brīdī, kad cilvēka ķermenī dzimst rokzvaigzne. Savukārt, programmas izskaņā Šķūnī būs dzirdama un skatāma multimediāla performance "Шахиста бьют!" (tulkojumā no krievu valodas - "Šahistu sit!") elektroniskās mūzikas dueta Toma Treiberga un Oskara Upenieka izpildījumā.

Festivāla programma vēl tiek papildināta, tai var sekot līdzi festivāla mājaslapā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti