Festivāla apskats: Pasaules elektroniskās mūzikas zvaigznes Pērnavā – «Weekend Baltic 2018»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Aizvadītās nedēļas nogalē Pērnavā izskanējis jau 4. elektroniskās mūzikas festivāls Weekend Baltic Festival 2018. Šogad vērienīgā pludmales ballīte ar šī brīža aktuālākajām mūzikas zvaigznēm pulcējusi gandrīz 90 tūkstošus mūzikas fanu un izklaides tīkotāju.

Trīs dienu laikā uz 4 skatuvēm ar spilgtiem šoviem kāpa vairāk nekā 80 dažādu mākslinieku, starp kuriem arī David Guetta, Post Malone, Afrojack, Axwell /\ Ingrosso, Kygo, Alan Walker, Don Diablo, leģendārie “reiva krusttēvi” – The Prodigy, Zhu, Malaa, Martin Solveig, Hardwell, Sigma un citi.



Festivāla teritorijā deju nogurdinātājiem bija iespēja pavadīt laiku dažādās aktivitātēs, kuras, starp citu, ar lielāko prieku izmēģināja arī paši festivāla mākslinieki. Ekstrēmākie ballētāji varēja arī baudīt lēcienu ar gumiju un lidojumu ar helikopteru.

Lai apmeklētājiem padarītu festivālu vēl ērtāku, šogad tika ieviesta bezskaidras naudas norēķinu sistēma – vienīgais iespējamais norēķinu veids bija, izmantojot festivāla elektroniskās aproces. Inovatīvā sistēma nodrošināja ātrāku iekļūšanu festivālā, mazākas rindas pie tirdzniecības vietām un pirkumu skaidru pārskatāmību. Tas ir arī visdrošākais maksājumu veids, turklāt arī samazinot uz festivāla teritoriju līdzi ņemamo priekšmetu skaitu.  

Organizatori arī šogad bija parūpējušies par iespaidīgu galveno skatuvi, kas kombinācijā ar gaismām, lāzeriem, dūmu un liesmu strūklām, kā arī salūtu katru šovu padarīja neaizmirstamu un vēl labāku par iepriekšējo. Pirmo vakaru uz tās noslēdza zviedru duets Axwell /\ Ingrosso, kas šobrīd strādājot arī pie zviedru populārākās elektroniskās mūzikas apvienības Swedish House Mafia atkalapvienošanās. 

Lai arī  leģendāro The Prodigy uzstāšanās pašmāju festivālā “Positivus”  šogad šķita lieliska, šeit tā, pateicoties skatuves specefektiem un trīs dienu garumā elektroniskās mūzikas uzlādētajam pūlim, bija vēl grandiozāka un enerģiskāka. Vilties nelika arī viena no  šīs desmitgades populārākajiem dīdžejiem un mūzikas producentiem – David Guetta uzstāšanās. Tās laikā galvenās skatuves skatītāju teritorija bija pārpildīta. 

 

Īpaša bija arī šobrīd jauniešu vidū tik populārā repera un dziedātāja Post Malone uzstāšanās, kurš, starp citu, pagājušajā nedēļā labojis kādu rekordu, kurš jau 34 gadus piederējis Maiklam Džeksonam (Thriller) – viņa studijas albums Stoney jau 77. nedēļu atrodas prestižajā Billboard R&B un Hip-hop albumu TOP 10. Post Malone savu skatuves tērpu bija papildinājis ar Igaunijas karodziņiem uz biksēm, kā arī jakas mugurpusi rotāja liels uzraksts "ESTONIA". 

Nevarēja neievērot, ka gandrīz visi dīdžeji, pieminot nesen mūzībā aizgājušo talantīgo mūziķi Avicii, savos setos bija iekļāvuši kādu no viņa skaņdarbiem.

Weekend Baltic Festival 2018 arī šogad nelika vilties – pagājušajā gadā augsti uzliktā latiņa gan mākslinieku, gan organizācijas ziņā ir noturēta, vienīgi joprojām klīst baumas par tā norises vietas maiņu. Vai tiešām šis festivāls tuvojas Latvijas teritorijai? To uzzināsim nākamgad. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti