Farmācijas muzejā jauns pasākums pieaugušajiem «Alķīmiķa noslēpumus atklājot»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Farmācijas muzejs piedāvā jaunu attālināto muzeja pasākumu “Alķīmiķa noslēpumus atklājot”, kas izklaidējošā veidā stāsta par farmācijas vēsturi un alķīmiķa profesijas izaicinājumiem, informēja muzeja pārstāvji. Tas ir viens no pirmajiem muzeja piedāvājumiem tieši pieaugušo auditorijai — draugu, ģimeņu vai kolēģu grupām un kolektīviem.

Epidemioloģisko ierobežojumu Farmācijas muzejs piedāvā virtuālu muzeja apmeklējumu ar nosaukumu “Alķīmiķu noslēpumus atklājot”, kurā iespējams uzzināt ko jaunu par farmācijas vēsturi, tautas medicīnu un alķīmiju. Pasākums sevī ietver arī interaktīvu visu dalībnieku iesaisti, aicinot viņus atbildēt uz āķīgiem, asprātīgiem vai radošiem jautājumiem jomās, kurās alķīmiķa zināšanas pārklājas ar dzīves pieredzi un tautas gudrībām. Pasākuma dalībnieki var kopīgi burtot atslepenotu alķīmiķu zāļu nosaukumus un tuvplānā aplūkot tādus eksotiskus priekšmetus kā lāča nagu un tīģera zobu.

Tāpat muzejs piedāvā izvērtēt, cik liela humora izjūta piemita alķīmiķiem, vai viņi tiešām nodarbojās ar burvestībām, kas ir alķīmiķu lielākā profesionālā neveiksme, kā arī atklāt vairākus noslēpumus, piemēram, ko vēl papildus zālēm varēja iegādāties senajās aptiekās, cik un kādas ir bijušas Rīgas Melnā balzama sastāvdaļas. 

Plašāka informācija pieejama muzeja mājaslapā.

Par Farmācijas muzeju

Farmācijas muzejs (Riharda Vāgnera ielā 13) atrodas kādreizējā dzīvojamā namā Vecrīgā, ēkā, kas celta 18. gadsimta vidū un ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. 19. gadsimtā nams papildināts ar unikālu rokoko stila portālu un durvju komplektu. Kopš 80. gadu beigām muzejā atrodas alķīmiķa laboratorija, dziednieces namiņš un melnā pirts, bet iekšpagalmā zaļo ārstniecības augu dārzs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti