Kultūrdeva

Balanas ģimenes muzikālais sveiciens "Kultūrdevas" skatītājiem

Kultūrdeva

Kultūrdeva

Dziedātājs Ralfs Eilands kultūrrandiņā slēpojot klausās Čaikovska "Riekstkodi"

Episks brauciens no kalna. Dziedātājs Ralfs Eilands slēpo un klausās Čaikovski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ja Ralfs Eilands dodas pa Tērbatas ielu un smaida, visticamāk, viņam austiņās skan akadēmiskā mūzika, tā mūziķis atzinās “Kultūrdevas” randiņā. Šobrīd viņš kopā ar “Liepaja Music Orchestra” un aktieri Gati Maliku gatavo projektu skolēniem “No Veidenbauma neaizbēgsi”.

Randiņš ar Kristīni

Kristīne Komarovska LTV "Kultūrdevā" uz neordināru tikšanos aicina dažādu nozaru pārstāvjus, apmeklējot aktuālas kultūrvietas un pasākumus.

Ļaujoties nebijušam piedzīvojumam – slēpojot Smeceres silā un paralēli klausoties Latvijas Nacionālās operas un baleta iestudēto Pētera Čaikovska baletu “Riekstkodis”, Ralfs Eilands atzina, ka šāda pieredze varētu būt labs dzīvais muzejs dabā, kur katrs var baudīt to, kas pašam tīk. Mūziķis pastāstīja, ka viņu iedvesmo daba – kaut skatīšanās uz jūru, kad nāk apziņa par lietu kārtību. Kultūrrandiņa laikā viņam radās ideja – kādā nedēļas nogalē paņemt namiņu dabā, kur pabūt, palasīt grāmatas, paklausīties mūziku, parakstīt, pabildēt.

Smeceres sils izrādījās fizisku izaicinājumu pilns abiem kultūrrandiņa dalībniekiem, jo apkārtne ir ļoti kalnaina. Abi atzina, ka nomainīt ierastās kurpes un tērpus pret slēpēm ir skaists, bet tomēr grūts izaicinājums. Arī velkot nost slēpes, kad neizdodas pievarēt bailes, ieraugot stāvāku kalniņu priekšā, Čaikovska mūzikai skanot fonā, vilšanās sajūta nav nemaz tik liela un ir pat pompoza, sprieda Eilands.

Tiem, kuri noguruši baudīt kultūru "online" vidē, mūziķis iesaka: "Atcerieties, ka kultūra notiek un kustas, un galvenais ir tai kustēties līdzi!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti