Rīta Panorāma

Koncertprogramma visai ģimenei Latvijas dievnamos "Sniegpārslas stāsts"

Rīta Panorāma

Intervija ar Kristapu Kopštālu

Elektriskais zutis apgaismo Ziemassvētku egli kādā ASV akvārijā

Elektriskais zutis apgaismo Ziemassvētku egli kādā ASV akvārijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kādā Amerikas Savienoto Valstu pilsētas Čatanogas akvārijā Ziemassvētku egles apgaismojumu šogad nodrošina elektriskais zutis. Tā darbinieki neslēpj, ka ar šī projekta palīdzību cenšas veicināt cilvēku interesi par savdabīgo saldūdens iemītnieku.

Zutis, kuram dots vārds Migels Vatsons, barības meklēšanas laikā rada zema sprieguma strāvu, un tā nodrošina egles spuldzīšu ātru un blāvu mirgošanu. Ēšanas vai satraukuma brīžos ūdens dzīvnieks ģenerē stiprāku strāvu un liek gaismiņām iedegties spilgtāk. Strāvas pievadi eglei nodrošina īpaša akvārijā ievietota enerģijas uztveršanas sistēma un strāvas padeves kabelis.

Akvārija darbinieki un Tenesijas Tehniskās universitātes eksperti arī palīdzēja zutim izveidot savu kontu sociālās saziņas vietnē "Twitter". Ar īpašas kodu sistēmas palīdzību dzīvnieka "dzirksteļojošā personība" tiek pārvērsta cilvēkiem uztveramos simbolos. Akvārija direktors Kevins Liska paziņojumā uzsvēra, ka speciālisti apvienoja elektrotehniku un biznesa komunikāciju, lai dotu zutim balsi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti