Eirovīzijas starptautiskajā žūrijā Latviju pārstāv DJ Rudd, Zigfrīds Muktupāvels, Adriana Miglāne un citi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eirovīzijas dziesmu konkursa rezultātu 2019. gadā noteiks gan skatītāji, gan ekspertu žūrija katrā no 42 dalībvalstīm. Žūrijā mūzikas industrijas profesionāļi, kuri izvēlēsies savus favorītus gan pusfinālos, gan arī finālā. Katras nacionālās žūrijas sastāvā ir pieci mūzikas industrijas profesionāļi, kuri novērtēs katras valsts uzstāšanos.

Žūrijai jāvērtē dziedātāja vokālais izpildījums, skatuves performance, dziesmas kompozīcija un oriģinalitāte un kopējais iespaids par uzstāšanos. Žūrijas locekļi nevērtē savas pārstāvētās valsts uzstāšanos.

Žūrijas balsojums tradicionāli notiek ģenerālmēģinājumā pirms pusfināla – grupas “Carousel” priekšnesumu žūrija vērtēs trešdien, 15. maijā. Mēģinājums žūrijai tiek pārraidīts, taču viņu individuālā balsojuma rezultātus patur noslēpumā līdz pat konkursa finālam.

Latviju Eirovīzijas žūrijā šogad pārstāv Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd, dziedātājs un mūziķis Zigfrīds Muktupāvels, mūzikas menedžeris Aldis Hofmanis, producente Ilze Jansone un dziedātāja, dziesmu autore Adriana Miglāne. 

KONTEKSTS:
Pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls Telavivā, Izraēlā, notiks 14. maijā, bet otrais – 16. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos.

Katrā pusfinālā balsot drīkst vienīgi žūrija un televīzijas skatītāji no valstīm, kuras piedalās pusfinālā. Pirmajā pusfinālā balsot varēs Kipras, Montenegro, Somijas, Polijas, Slovēnijas, Čehijas, Ungārijas, Baltkrievijas, Serbijas, Beļģijas, Gruzijas, Austrālijas, Islandes, Igaunijas, Portugāles, Grieķijas un Sanmarīno skatītāji, bet otrajā pusfinālā – Eirovīzijas fani no Armēnijas, Īrijas, Moldovas, Šveices, Latvijas, Rumānijas, Dānijas, Zviedrijas, Austrijas, Horvātijas, Maltas, Lietuvas, Krievijas, Albānijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas un Azerbaidžānas. 

Publiskais balsojums veido 50% no rezultāta; 50% jau noteikusi profesionālā žūrija. Pusfinālā skatītāju balsojums ilgst apmēram 15 minūtes. Balsot šogad iespējams ar īsziņas (numuri parādās uz ekrāna tiešraides laikā) vai Eirovīzijas aplikācijas palīdzību. Par savu iemīļoto dziesmu var balsot 20 reizes, taču nedrīkst balsot par valsti, kurā skatītājs atrodas. Balsojot ar aplikācijas palīdzību, skatītājs saņems ekskluzīvu pateicības videoziņu no konkursa dalībnieka, par kuru balsojis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti