Eirovīzijas organizatori: Kara dēļ konkurss nākamgad nenotiks Ukrainā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss 2023. gadā nenotiks Ukrainā, paziņojusi Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU).

Kā skaidrots EBU paziņojumā, pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā maijā EBU kopā ar Ukrainas sabiedrisko raidorganizāciju, kas šo pasākumu organizēja 2017. un 2005. gadā, ir pētījusi iespējas rīkot nākamā gada konkursu.

Tradicionāli Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs rīko nākamā gada konkursu, paredzot noteiktus kritērijus, tostarp nodrošinot visu ieinteresēto pušu drošību. EBU arī uzsvēra, ka Eirovīzija ir viena no komplicētākajām televīzijas pārraidēm pasaulēm un tā sagatavošanai rīkotājvalstij nepieciešami 12 mēneši.

Ņemot vērā notiekošo karu kopš Krievijas iebrukuma šī gada uzvarētājvalstī, EBU secinājusi, ka pašreizējos apstākļos nevar tikt nodrošinātas drošības un darbības garantijas, kas raidorganizācijai ir vajadzīgas Eirovīzijas dziesmu konkursa vadīšanai, organizēšanai un producēšanai.

Šī lēmuma rezultātā, saskaņā ar noteikumiem, EBU sāks diskusijas ar Apvienotās Karalistes raidorganizāciju BBC kā šī gada konkursa otrās vietas ieguvēju par iespējām konkursu rīkot 2023. gadā.

EBU paziņojumā pausta pateicība Ukrainas sabiedriskajai raidorganizācijai UA:PBC par sadarbību, izvērtējot iespējas rīkot konkursu, kā arī nožēla, ka to nebūs iespējams īstenot. "Kopš iebrukuma EBU ir atbalstījusi UA:PBC dažādās jomās. Mēs garantējam, ka šis atbalsts turpināsies, lai UA:PBC varētu turpināt nodrošināt ukraiņiem nepieciešamo pakalpojumu," uzsvēra EBU.

KONTEKSTS: 

24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja sākt Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Putins apgalvoja, ka NATO gatavojas izmantot Ukrainu kā placdarmu agresijai pret Krieviju, lai gan šiem apgalvojumiem nebija nekādu pierādījumu. Ukraina uzskata, ka Putina patiesais mērķis ir iznīcināt Ukrainas valstiskumu un pakļaut šo teritoriju Maskavas kontrolei.

Krievijas agresija pret Ukrainu izraisījusi vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas. Daudzi rietumvalstu uzņēmumi nolēmuši aiziet no Krievijas tirgus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti