Eirovīzijas nedēļā LTV – raidījumi ar «Citiem zēniem», diskusijas un konkursa tiešraides

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nedēļā Latvijas Televīzijā gaidāma bagātīga programma – raidījumi ar Latvijas pārstāvjiem "Citiem zēniem", diskusijas, pusfinālu un lielā fināla tiešraides. "Citu zēnu" uzstāšanās pirmajā pusfinālā – jau 10. maijā.

Dienu pirms uzstāšanās Eiropā lielākajā mūzikas notikumā "Citi zēni" sacentīsies erudīcijā raidījumā "V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts". Pirmdien, 9. maijā, pulksten 21.10 "V.I.P." ložā pie Uģa Joksta grupa "Citi zēni" sadalīsies divās komandās, vienas kapteinis būs solists Jānis Pētersons, otras – basģitārists un dziedātājs Roberts Memmēns. Gaidāma erudīcijas spēle ar dzirksteļojošu humoru un sadarbīgu draudzību, kas garantēs labu garastāvokli visiem.

10. maijā pulksten 21.10 pirmo Eirovīzijas vakaru iesāksim ar raidījumu "Eirovīzija. Citi zēni". Pirms Eirovīzijas grupa devās īpašā promo koncerttūrē pa vairākām Eiropas valstīm, sniedzot priekšnesumus Londonā, Telavivā, Amsterdamā, Barselonā un Madridē. LTV filmēšanas komanda pievienojās grupai uz vienu no šiem koncertiem – raidījumā būs iespēja tuvāk iepazīt "Citus zēnus", kuri nepilnu divu gadu laikā sevi nopietni pieteikuši Latvijas popkultūrā.

Uzreiz pēc iepazīšanās ar "Citiem zēniem" pulksten 22.00 tiešraidē no Turīnas gaidāms Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls. Dziesma "Eat Your Salad" izskanēs otrā. Pirmajā pusfinālā ar Latviju sacentīsies Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Balsot varēs gan visas valstis, kas tajā piedalās, – arī Latvija, gan "lielā piecinieka" pārstāvji Itālija un Francija.

Ceturtdien, 12. maijā, pulksten 22.00 tiešraidē būs skatāms Eirovīzijas otrais pusfināls. Tajā piedalīsies Austrālija, Azerbaidžāna, Kipra, Somija, Gruzija, Izraēla, Malta, Sanmarīno, Serbija, Beļģija, Čehija, Igaunija, Īrija, Melnkalne, Ziemeļmaķedonija, Polija, Rumānija un Zviedrija. Šajā vakarā balsos arī Vācija, Spānija un Lielbritānija.

No katra pusfināla Eirovīzijas finālam kvalificēsies 10 valstis, bet tradicionāli vietas tajā būs nodrošinātas "lielajam pieciniekam" – Vācijai, Francijai, Spānijai, Lielbritānijai un Itālijai.

Eirovīzijas fināls notiks sestdien, 14. maijā. Eirovīzijas faniem dažādās Eiropas valstīs ir lieliska tradīcija – pavadīt Eirovīzijas vakarus draugu pulkā pie televizoru ekrāniem, komentējot priekšnesumus. LTV šajā vakarā atgriezīsies kāda tradīcija – pirms konkursa fināla uzklausīt ekspertus.

Lai noskaidrotu, ko jaunieši domā par gada krāšņāko dziesmu šovu un vai šogad tas spējis piesaistīt viņu uzmanību, pulksten 19.00 jauniešu platformā "16+" "YouTube" diskusijā piedalīsies šovu skatīšanās eksperts, reperis Prusax, "TikTok"satura veidotāja Ilze Dobele un dziesmu tulkotājs Deniss Demčenko, kurš būs sagatavojis pāris Eirovīzijas hitus savā īpašajā dziesmu izpildīšanas manierē. Kas zina, iespējams, pievienosies arī pagājušā gada Latvijas pārstāve Samanta Tīna. Viesi aprunās karstākos Eirovīzijas notikumus, tērpus un uzstāšanās, kā arī atklās savus favorītus. Par sarunām un trāpīgākajiem jautājumiem diskusijā gādās tās vadītāji Nansija Garkalne un Martins Dzenis.

Savukārt pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv Eirovīzijas diskusiju pirms fināla vadīs Lauris Reiniks, un viņa sarunu biedri būs režisors Arvīds Babris, mūziķis Kārlis Būmeisters, modes mākslinieks Kašers (īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis) un citi Latvijas mūzikas eksperti.

Pēc diskusijām pulksten 22.00 gaidāma lielā un košā tiešraide no Turīnas – Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls. Grandiozākais mūzikas šovs Eiropā notiks jau 66. reizi.

Eirovīzijas pusfinālu un fināla tiešraides Latvijas Televīzijā jau vienpadsmito reizi komentēs Toms Grēviņš, savukārt komentētāja lomā šogad debitēs mūziķis Lauris Reiniks.

Grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

Grupas "Citi zēni" sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

KONTEKSTS:

2022. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Itālijā, Turīnā. Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad".

Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Pirmajā pusfinālā balsos arī divas no "Lielā piecinieka" valstīm – Itālija un Francija.

Otrajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, sacentīsies Austrālijas, Azerbaidžānas, Kipras, Somijas, Gruzijas, Izraēlas, Maltas, Sanmarīno, Serbijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas pārstāvji, bet balsos – arī "Lielā piecinieka" valstis Vācija, Spānija un Apvienotā Karaliste.

Eirovīzijas fināls notiks 14. maijā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eirovīzijas organizatori lieguši Krievijai piedalīties šī gada konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti