Eirovīzijas dienasgrāmata. Pirmais mēģinājums Turīnā – problēmas ar scenogrāfiju un operatoru darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas grupa "Citi zēni" Turīnā aizvadījusi pirmo mēģinājumu uz Eirovīzijas skatuves. Latvijas delegācijas pārstāvji atzīst, ka itāļu tehniskajam personālam, kurš nodrošina translāciju, mūsu izvirzītās vēlmes ir liels izaicinājums.

Latvijas delegācija, dodoties uz mēģinājumu, negaidīja, ka viss ies gludi, tomēr nedomāja, ka ķibeļu būs tik daudz. Atbraucot atpakaļ no arēnas uz viesnīcu, delegācija vairāku stundu garumā pētīja ieraksta materiālus. Kadru pēc kadra. Bija karstas diskusijas, jo katram ir savs viedoklis un priekšlikumi.

"Esot Rīgā, mēs jau n-tās reizes esam izrunājuši un izmēģinājuši gan horeogrāfiju, gan ekrānus, bet atbraucot šeit uz vietas, tu ieraugi vēl kaut kā savādāk. Protams, ka mēs gribam noslīpēt visu, nevis atstāt kaut kā," saka TV režisors Juris Matuzelis.

Pēc pirmā mēģinājuma grupa ar režisoru sāka domāt, kā pielāgot priekšnesumu skatuves scenogrāfijai, jo Itālijas pārstāvji ir mainījuši sākotnējās vizuālās ieceres, kas radīja sašutumu ne tikai Latvijas pārstāvjiem, bet arī pārējām valstīm, kas veidoja savu priekšnesumu, balstoties uz sākotnējo scenogrāfiju.

Problēmas bija gan ar gaismām, gan ar kadrējumu, gan ar to, ka operatori nespēj izdarīt to, kas tika iepriekš norunāts. Rūpīgi izejot cauri visiem kadrējumiem, grīdas ekrānā redzamajam un citām detaļām, komanda mēģināja saprast, kā izdarīt pēc iespējas labāk. 

"Tāpēc arī mēs pārstāvam valsti. Mēs nevaram luņot. Visam ir jābūt augstā līmenī," saka grupas dalībnieks Jānis Pētersons.

Nākamajā mēģinājumā Itālijas tehniskajiem darbiniekiem ir jāņem vērā mūsu valsts delegācijas ieteikumi. Otrais mēģinājums notiks 4. maijā.

KONTEKSTS:

2022. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Itālijā, Turīnā. Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad".

Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Pirmajā pusfinālā balsos arī divas no "Lielā piecinieka" valstīm – Itālija un Francija.

Otrajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, sacentīsies Austrālijas, Azerbaidžānas, Kipras, Somijas, Gruzijas, Izraēlas, Maltas, Sanmarīno, Serbijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas pārstāvji, bet balsos – arī "Lielā piecinieka" valstis Vācija, Spānija un Apvienotā Karaliste.

Eirovīzijas fināls notiks 14. maijā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eirovīzijas organizatori lieguši Krievijai piedalīties šī gada konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti