Eirovīzijas dienasgrāmata. «Citiem zēniem» arī pēc zaudējuma darbs un izklaide neapstājas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kaut Latvijas pārstāvjiem Eirovīzijā – grupai "Citi zēni" – dalība šī gada konkursā ir noslēgusies, darbs Turīnā turpinās. Gandrīz katru dienu ielu koncerti, tikšanās ar faniem un amatpersonām. Tomēr ir laiks arī ievilkt elpu un izbaudīt Itālijas burvīgumu.

Delegācija izmanto katru minūti, ko var atpūsties. Ja iet vakariņās, tad izvēlas skaistu vietu, lai varētu forši pasēdēt.

Ir sarunātas arī pāris ekskursijas. Grupa atzīmē, ka itāļi ir ļoti jauki, par uzņemšanu nav jautājumu. Atpūtas piedāvājumu ir daudz, bet nākas arī vairākiem atteikt.

Sauļošanās arī kļuvusi par grupas ikdienu. Pat to īsti negribot. Ādas nav bijušas gatavas Itālijas saulei. Pēc trešās dienas grupas dalībnieki jau apdeguši, bet mēģinājumi uz terases vai ārā ir vienīgā iespējamā vieta.

Šādi kopābūšanas pasākumi saliedē komandu, tomēr pārāk daudz kopā pavadītā laika var arī kaitēt. Toms Kagainis atzīst, ka šobrīd grupā katrs mazāk domā par sevi, bet par grupas koptēlu. Tas mazina ego un ļoti palīdz mērķiem.

Eirovīzijas finālu skaties sestdien, 14. maijā, pulksten 22.00 LTV un LSM.lv. Pirms tam – no pulksten 19.00, lai noskaidrotu, ko jaunieši domā par gada krāšņāko dziesmu šovu, seko līdzi diskusijai platformā "16+" un LSM.lv. Savukārt pulksten 21.05 LTV1 un LSM.lv Eirovīzijas diskusiju pirms fināla vadīs Lauris Reiniks, un viņa sarunu biedri būs režisors Arvīds Babris, mūziķis Kārlis Būmeisters, modes mākslinieks Kašers (īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis) un citi Latvijas mūzikas eksperti.

KONTEKSTS:

2022. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek Itālijā, Turīnā. Latviju konkursā pārstāvēja grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad", taču neiekļuva finālā.

Latvijas dziesma izskanēja pirmajā pusfinālā 10. maijā. Otrais pusfināls notika 12. maijā.

Eirovīzijas fināls notiks 14. maijā. Tajā sacentīsies 20 dziesmas, kas tika izraudzītas pirmajā un otrajā pusfinālā, kā arī "lielā piecinieka" valstis – Itālija, Spānija, Vācija, Francija un Lielbritānija, kuru priekšnesumus uz lielās Eirovīzijas skatuves skatītāji ieraudzīs pirmo reizi. 

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eirovīzijas organizatori lieguši Krievijai piedalīties šī gada konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti