Eirovīzija joprojām plānota klātienē; publicēts drošas norises protokols

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) kopā ar Nīderlandes pārstāvjiem publicējusi drošas Eirovīzijas norises protokolu, kas paredz būtiskus drošības pasākumus, kas būs jāievēro visiem konkursa dalībniekiem un delegācijām.

Protokols ir līdzīgs tam, kāds tiek pielietots lielos sporta notikumos, kā arī ir saskaņots ar Nīderlandes epidemioloģiskās drošības uzraugiem. “Eirovīzijas dziesmu konkursa gars un galvenā tradīcija ir visas Eiropas apvienošana uz vienas skatuves; mēs ļoti ceram, ka maijā Roterdamā mums tas izdosies,” cer Eirovīzijas organizatori. Viņu mērķis ir nodrošināt to, ka visi Eirovīzijas dalībnieki var uzstāties “dzīvajā”. Organizatori plāno veikt regulāru testēšanu visiem mūziķiem un delegāciju dalībniekiem, obligāta būs sejas aizsargmasku valkāšana un personīgās higiēnas ievērošana, kā arī īpaša uzmanība tiks pievērsta konkursa norises vietas ventilācijas sistēmai. “Mēs radīsim tādu vidi, kurā Eirovīzijas komanda, mākslinieki un preses pārstāvji var veikt savu darbu pēc iespējas drošāk,” sola organizatori.

Visiem, kuri Roterdamā ieradīsies no ārvalstīm, rekomendēts piecas dienas pirms izlidošanas pavadīt karantīnā; lai iekļūtu Nīderlandē, būs nepieciešams uzrādīt pirms mazāk nekā 72 stundām veiktu negatīvu Covid-19 testu. Nīderlandē delegācijas drīkstēs uzturēties tikai savā viesnīcā – varēs doties tikai uz Eirovīzijas norises vietu savos mēģinājumu laikos, kā arī uz šova tiešraidēm. Visi tie, kuri strādās uz vietas arēnā (tehniskā komanda, mākslinieki, preses pārstāvji u.c.) tiks regulāri testēti.

Ja epidemioloģiskā situācija Eiropā pasliktināsies, organizatori var lemt par papildu ierobežojumiem vai pieņemt lēmumu īstenot Eirovīzijas konkursu kādā citā veidā (piemēram, ar iepriekš ierakstītiem priekšnesumiem, kas ir katras dalībvalsts atbildība). Taču šobrīd komanda ir noskaņota optimistiski un nekas neliecina, ka varētu būt jādarbojas pēc C vai D scenārija. Par to, vai arēnā varēs būt arī skatītāji, tiks lemts vēlāk.

65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies 41 valsts. Pusfināli notiks 18. un 20. maijā, bet fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas – 22. maijā. Latviju pārstāvēs Samanta Tīna, kuras dziesmas pirmatskaņojums paredzēts 12. martā LTV raidījuma “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu” pēdējā epizodē. Samanta piedalīsies otrajā pusfinālā.

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizēs 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu dosies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti