Eirovīzijā Islandi pārstāvošajā grupā – pozitīvs Covid-19 tests

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dalībniekam no Islandes grupas “Daði og Gagnamagnið”, kas piedalās šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, atklāta inficēšanās ar Covid-19, vietnē “Twitter” paziņojis grupas līderis Daði Freyr.

Pozitīvais testa rezultāts nozīmē, ka grupa nevarēs piedalīties trešdienas mēģinājumā, kā arī ceturtdienas pusfinālā, atzīmēja mūziķis. Eirovīzijas organizatori paziņojuši, ka grupa dziesma joprojām piedalās konkursā, un finālā tiks izmantots grupas uzstāšanās ieraksts no 13. maija.

Iepriekš inficēšanās ar Covid-19 tika atklāta arī Polijas delegācijā.

Kolektīvs “Daði og Gagnamagnið” Islandi Eirovīzijā pārstāv ar dziesmu “10 years”. Viņu 2020. gada pieteikums Eirovīzijai – dziesma  “Think About Things” jau kļuvusi par lielu interneta hitu, atnesot kolektīvam atpazīstamību visā pasaulē. Savukārt šī gada Eirovīzijas dziesmā “10 years” piedalījušies cilvēki no dažādām zemēm, iedodot dziesmai katrs savu unikālo balsi. Dziesma ir veltīta grupas līdera Daði desmit gadus ilgajai laulībai ar Árný, kura arī muzicē kolektīvā “Daði og Gagnamagnið”.

Islandes pārstāvjiem paredzēts uzstāties konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā. Pirmais pusfināls tika aizvadīts 18. maijā, kurā noskaidroti pirmie 10 konkursa finālisti.

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizē 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu devusies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Viņa piedalīsies konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti