Dziedātāja Marija Naumova atzīmēs savu jubileju ar koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Marijai Naumovai šis ir jubilejas gads, ko māksliniece vēlas atzīmēt ar sev tuvu, bet plašākai sabiedrībai neizskanējušu  solo programmu "Līdz gaišām asarām", kas atklāj romanču muzikālā stila rašanos un attīstību, ceļojumu laikā un vietā, līdz ar to izmaiņām to skanējumā.

Programmā varēs dzirdēt romances no dažādiem gadsimtiem, valstīm un kultūrām. Skanēs daudziem zināmās un iemīļotās, kā arī senās un nezināmās romances. 4.oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace" notiks viens unikāls koncerts, ar kuru dziedātāja vēlas atzīmēt savu 45 gadu jubileju, informēja koncertu menedžeris Rafails Balkins.

Koncertā, kā ierasts, muzicēs Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (bass), Ingus Feldmanis (ģitāra), Jegors Kavaiko (ģitāra) un Andris Buiķis (bungas). Kā īpašie viesi koncertā piedalīsies aktieris Artūrs Skrastiņš un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra  pirmā vijole Raimonds Ozols.

Marija Naumova pēdējo gadu laikā apbraukājusi Latviju ar teju 40 koncertiem programmā "Pusnakts Parīzē", 2013.un 2014.gadā, atzīmējot jubilejas gadu uz skatuves, pārsteidza pavisam neierastā veidolā programmā "Romani Rat" (Čigānu nakts), kurā atspoguļoja četrus vēsturiskus stāstus par čigānu jeb romu mūzikas nozīmīgo ietekmi pasaules mūzikā, pulcējot uz skatuves profesionālus māksliniekus no piecām valstīm.

Savukārt 2016.gada novembrī pēc 12 gadu pārtraukuma tika izdots Marijas Naumovas 10 oriģināldziesmu albums "Uz ilūziju tilta", sevī apvienojot dzejnieku Jāņa Petera un Kārļa Vērdiņa, tekstus un franču ģitāras virtuoza Sebastjenu Žinjo mūziku. Koncertuzvedumus ar albumā dzirdamo mūziku Marijas talanta cienītāji apmeklēja 2017.gada pavasarī astoņās  lielākajās Latvijas koncertzālēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti